onsdag 20 maj 2015

Cyklopernas land, AKB, ÅKB och lite surt om Öster

Frukostuppvaktning av avgående chef på HSB. Och goda mackor från Bröd och Sovel,
Den blågröna femklövern i Växjö presenterade utdrag i vår budget igår. Och vi kan givetvis inte öka skatten när vi snart plockat in ett överskott på 800 miljoner de senaste åren. Och vi kommer givetvis att presentera en ansvarsfull finansiering av vår stora satsning på nya jobb och mer pengar till skolan. Kanske är femklövern i Växjö Sveriges mest nytänkande styre för närvarande!

Arbetsutskott och fullmäktige igår. Bra stämning på KF. Drog lite i förväg tillsammans med Martin Edberg för att ta emot en grupp Sydafrikaner på Lilla Mexico. Per Schöldberg anslöt senare.

Växjöborna är det mest positiva folkslag på jorden. Bara några sura kommentarer om kommunens stöd till Öster. Har dock bara träffat två Växjöbor som vill tänka bort Arenastaden. Och en flitig insändarskribent.

Det går inte bra för s. Den så kallade  Decemberöverenskommelsen är kanske genial. Att regeringen ensam får gå i stå. Aftonbladet pratar redan om Löfvén som en övergångslösning. Kanske kommer AKB att komma till redan innan 2018.
Ersatte vår egen lokala Anna på en större konferens i Växjö idag,. Oj va folk på stan idag!

Skall om en stund åka på mitt månadsmöte med SKL. "Slipper" inte ÅKB ( Åsa Karlsson Björkmarker ) där heller eftersom hon också valts in i samhällsbyggnadsberedningen.

F ö läsvärd debattartikel i DN idag. Ganska träffande i vissa stycken. Samlingsstyre av cykloper i Sverige. För tankarna till boken De blinda svenskarna, från 1972, av Roland Huntford. Ibland behövs det ett utländsk perspektiv för att beskriva vad som händer i Sverige!Växjö 20150520

Bo Frank