lördag 16 maj 2015

Iakttagelser

Åkte i torsdags till Lund på snabbesök och hälsade på hustruns son med familj. Philip Sandberg är kommunalråd (fp) och är denna genomsocialiserade högskattekommuns enda hopp. Fortsatte så till
Köpenhamn för att hälsa på lilla solens dotter som läser sin Master där. Unga damen har också läst i Frankrike, Costa Rica och Mexico. Och besökt hur många länder som helst. Och jobbar vid sidan om studiernas hur mycket som helst. 
Vandrade fyra timma i strålande sol i Köpenhamn. Den stora bedelsedagen. Mängder av helglediga människor på gator och parker. Såg inte en enda tiggare på hela denna tid. Drack öl på en pråm i en av de små sjöarna. På kvällen besökte vi en trevlig men ganska dyr vietnamesisk restaurant. God mat och supertrevlig personal.

Körde så hem igår morse efter att ha bunkrat mängder av vin på Irma. Spier, rött, vitt och rosé. Vi besökte denna vingård i Syd-Afrika för några år sedan. Och detta vin finns inte i Sverige. Körde via Lund och åt sen frukost med Philip och hans familj. Hans albanska svärföräldrar är där på besök några månader. Hoppas på att ta emot dem i Växjö eller Blekinge. Underbart att se hur lilla treåringen växlar obehindrat mellan svenska, albanska och spanska. Kommer inte att bli arbetslös en dag.
Till Blekinge. Sen lunch. Bara tomater, olja, mortadella och kryddor. Sov en timme i solstol. Klippte gräs ett par timmar. Joxade. Damsög bilen och tvättade den invändigt. Min lilla fru rensade ogräs på grusgångarna. Ej i högklackat. Satte fart på grillen. Gott svensk, färdigmarinerat grillkött. En gudomlig kväll. Hade som mest 19 grader. Det är nu det är som vackrast. Och fram till midsommar. Alla äppelträd i blom. De flesta fåglarna kommit. Inga svalor. De fanns dock i Borgholm. Och magnolian har blommat i fem veckor.
Hade hela kvällen kontakt med sonen. Lite avundsjuk på honom. Som var på Mersey Beatles i Uppsala. Mejlade bandet igår o frågade när de kommer till Växjö igen. Ser inte Växjö på turnéplanen för i år.  Jacobs sambo/flickvän messade efter konserten och var helt tagen. De skall med oss på Paul McCartney 9 juli. I natt drömde jag att Paul McCartney gjorde 9 mål i ishockey. I en röd dräkt. Vad man kan få till det.

Sovit dåligt. Dussintals näktergalar som väsnats hela natten. Havet ligger som en spegel klockan sex på morgonen. Har gett upp försöket att ta mig fram till Ring så spelar vi. För att önska For the Benefit of Mr Kite. Har kommit till slussen tre ggr, men insett att de aldrig släpper fram mig. Därför at jag är politiker. Scannar rubriker i media. Hör att radion har en intervju med mig om tiggeri, Lyssnar aldrig på mig själv. Hör att sossarna vill införa kvotering till bolagsstyrelser. Inte en dag för sent. Begriper inte varför inte Borg/Norman gjorde detta. Styrelserna är ett gubbvälde med gubbväldeskultur.

Har en del åtaganden idag, Och skall läsa lite som har med vår budget att göra. Hem tidigt i morgon bitti till arbetsdag med vår bostadsrättförening.

Måndag. Full fart. AKB till Växjö. Medlemslunch. Är dock bara med på ett företagsbesök som AKB gör.

Strålande sol i Blekinge idag. Och sätter ut fällor för mördarsniglarna. Den biologiska mångfalden i vårt land behöver inte dessa kryp, Kanadagäss och skarvar. De sistnämnda har tack och lov minskat i antal!

Bo Frank
Blekinge 20150516