torsdag 9 april 2015

Sol i Seol

Full rulle. Annorlunda frukost på hotellet. Gick till det magnifika rådhuset för att börja konferensen. Säkert 300 poliser som övervakade demonstranter som krävde lägre skatt. Lyssnade på Åsas lysande inlägg på hennes workshop. Vi gick sedan till specialmöte med Seouls borgmästare Park Won Soon. Det kryllade av assistenter på hans kontor högst upp på rådhuset. Denna man bad mig presentera Växjös miljöarbete. Vi fick bra kontakt och den gemensamma nämnaren var att hans favoritbok också var If Mayors Ruled the World. Park är också ny president i ICLAI vars värdskongress vi bevistar. Snabb promenad till ett hotell där Tawians andra stad, Taichung City, bad oss berätta om vårt miljöarbete. De bjöd på god lunch och vi belönades med jättepaket med teburkar och speciella kakor. Hur vi nu skall få hem detta? Inte otroligt att de kommer till Växjö eller bjuder dit oss.

Tillbaka till konferensen.

Så till det gigantiska konferenscentret där kongressen började. Undrar om det finns ett större och mer spektakulärt kongresshus på denna jord. Tråkigt som fan. 19 män och 1 kvinna pratade. Och samma jämna könsfördelning i styrelsen. Växjö kommer att samla de svenska medlemmarna i ICLAI för en formell protest. Bäst var mannen som inte var där, Prins Charles som spelat in ett anförande som var engagerat och lysande. Fin underhållning av en flickkör. Blev intervjuad av flera media. Så buffé med diverse drycker. Koreanskt rödvin är fullt drickbart, kanske något sött.

Tunnelbanan hem.. Vilka labyrinter. Åsa, jag och Julia rundade av kvällen med Jägermeister och en öl på mitt rum.

Vaknar, torsdag, till många Grattis sms och mejl. Som om det är jag som är i guldfinal. Trevligaste mejlet från min kollega i Karlstad som tycker vi skall köra över Skellefteå.

Har lyckats klara tidsomställningen.

Har många åtaganden idag.

Kvällen avslutas med en finare middag som bara är för borgmästare. Får referera den senare.


Nu iväg!


Bo Frank
Seoul 20150409