tisdag 20 januari 2015

Vilket parti är bäst på integration? Stå kvar! Och lite hopkuspukus!

Kommer väl någon nyhet i morgon! I detta ämne!

Hör P1. Medianetableringstiden på arbetsmarknaden är 8 år!!! För flyktingar. Och då räknas en timme i veckan som arbete. Flera ministrar åkte runt inför valet och sa att det handlade om ett par år och med den kunskapen är statsbidragssystemen till kommunerna uppbyggt! Alltå ett rejält underskott som bygger på okunskap från regeringen/regeringarnas sida! Hör Tomas Gûr, f d ledarskribent på SvD. Som förlöste minna sinnen genom att ifrågasätta förhärskande sanningar när han för tre år sedan skrev i SvD att kombinationen av väldens mest generösa flyktingpolitik och världens mest generösa bidrag inte är bra för integrationen!

Bra dag. Gruppmöte, alliansmöte och au. Det mest intressanta au i år? med tanke på vad som
formellt och informellt avhandlades. Ganska hemligt!

( En mailsk man,  medborgare i Frankrike,  efter prövning från en minister för hjältedåd i förra veckan - i Sverige skulle dussintals tjänstemän pröva sånt i flera år för att det skulle hända. Om man inte kan muta sig till det hela och då gäller det också ) Mera P!.

Spännande möten idag. Intervjuad av studenter, flera omgångar,  möten om bostäder och om miljösamarbete med Chile. Telefonsamtal om kommande,  spännande möten. Sliter mentalt med ett antal frågeställningar. Som bara mal i huvudet. Idag krångel i nacken igen. Extra sur. Och glömde att ta mina magsårstabletter som jag ätit i 30 år! Dubbelt värre!

Hör att Sverige nu har 186 s k utanförskapsområden. Sverige sämst på integration i EU!!! Klart att det har med den s k omfattningen att göra. Det sa t o m Ylva Johansson i radio idag! Och AF har redan sagt att man oavsett resurser inte klarar uppdraget.
Hur länge skall totalförbudet att diskutera den s k  omfattningen gälla? Som både Billström och Kent ville lyfta innan de " tillrättavisades" av ledaren.

Alla partier har inställningen att man inte får göra detta,  för att det gynnar sd! Kanske om sd kommer upp kring 20%? Och den sociala oron? Då tillåtet?

Och en gång till. Vårt land skall vara det mest generösa i Europa. Men det finns gränser för allt. Och det börjar snart bli dags för regeringen att tvinga alla kommuner att vara lika generösa som Växjö!!För att uppnå nån jäkla rättivisa!!?? Får se hur det utfaller när det kommer nära välbeställda förorter!??
Hör mera i P1. Vår Elisabet mot Ylva. E alltid bättre än arga Ylva! Sanningen är att Sverige under alliansen varit ett ekomomiskt under jämfört med övriga EU, låg statsskuld och hög sysselsättningsfrekvens. S har inget att komma med. Men när det gäller s k integration står alla partier nakna. Sämst är sd som inte ens vill ta på sig uppgiften. Och de andra partierna har inget att komma med,  av rädsla för att något kan framstå som flyktingfientligt och spela sd i händerna.

Sd sätter numera agendan också för vad man inte får göra. Av beröringsskräck för sd. Vill bara upplysa om att en stillastående klocka visar rätt två ggr per dygn!

Hoppas moderaternas nya arbestgrupp skall få komma fram till något. Annars kommer väl våra kvarstående sympatisörer göra det! Kommer själv att göra ca 50 inspel till denna grupp. Men kommer av respekt för pariets inre arbete inte kommentera detta vidare förrän arbetsgruppen är klar!

När man gick ut ur klassrummet från åk 6 kunde man skriva att ett viktigt meddelande kunde stå kvar på griffeltavlan. Och nu får detta stå kvar, för att läsas och begrundas ett antal dagar!

Till Stockholm några dagar, SKL, hem och ha diverse förrättningar på fredag. Och lördag och söndag!

80-timmars vecka!


Återrapporterar på söndag! Läs och begrunda!

PS Socialstyrelsen har tydligen blivit en hokuspokusmyndighet som delar ut bidrag till s k elöverkänsliga! Vad kommer näst? DS


Bo Frank
Växjö 20150120