måndag 29 december 2014

Kritik mot uppgörelsen! Och mord som upprör!

Har bara hört negativa kommentarer kring uppgörelsen. Från folk som inte sitter i smeten. T o m mejl från en person som sagt upp sitt medlemsskap. T o m i albanska media talas det om en kraftig vänstervridning av politiken i Sverige.
I Mexico bukar mord inte ens bli en notis. Men det blev en större notis när en präst kidnappatsoch dödats för att han protesterat mot morden på de 43 studenterna. Kan inte se att presidenten uttalat sig.

Skäms på Luthersk sätt över att inte vara produktiv på hemmaplan.

Första natten. Finns det något mer rogivande än att höra hur vågorna rullar in i en annars total tystnad.  Har oceian wiev och vattnet 10 meter från rummet. Gick två mil första dagen på stranden åt olika håll. Stackars hotellpersonal krattar tång över allt. Turkos och varmt vatten. Skön bris som gör att man nästan bränner sig trots hög solskyddsfaktor. Förstår att Hemmingway kunde vara produktiv när han varje kväll kunde koppla av med Mojitos.

Femte avenyn ett myller av folk.

Har första dagen också plöjt igenom Kristina Sandbergs första bok i trilogin. Att föda ett barn. Lite Sven Delblanc över berättandet. Var dock på väg att ge upp när det blev för mycket matrecept och blöjor. Men tar mig nu an andra delen. Släpade med mig alla tre delarna. Lämnar dem sedan på hotellets lilla lånebibliotek. Trots att det bor flest kanadensare och brasilianare här är det mest svenska böcker som finns att låna.
Störde mig bara på en sak rejält hos Sandberg. Att prata om ÖB, Rusta och bloggar i en handling som utspelas 1938-39!??!? Skall forska i det!

Idag. Samma sak som igår. Läsning, sol, bad, kolla mejl. Skall boka in några utfärder. Sort bekymmer. Vilken restaurang skall vi äta på i kväll? Skall lyckas med konststycket att gå ner ett par kilo på all inclusive!!

Playa de Carmen 20141229

Bo Frank