onsdag 31 december 2014

Gringos!

Skönt nät ens fördomar bekräftas. Gick till hotellets italienska restaurang på måndagskvällen. Och blev nästan inbegripen i handgemäng. Ett gäng synnerligen slafsigt klädda amerikaner höll på att avvisas vänligt från restauarangen. Klädda som svenska högstadiekillar på lektion. Kepsar, gympaskor och shorts! Hustrun och hag tog genast personalens parti och talade om att vi inte bvill sitta med dåligt klädda gäster nör hotellets klädkod är glasklar och finns i varenda rum! Nära tumuolt som sagt var. Det slutade med att yankarna tågade ut. Och av sympati tågade andra bättre klädda yankare ut. Skönt att slippa demk och deras bräkande, höga röster!

Jag får dock enligt hustrun inte kalla dem amerikaner. Och det är ju rätt. Alla är ju amerikaner som bor i Nord - eller Sydamerika.
Jag avstod dock ifrån att kalla dem för Gringos. Det betyder Green Go. Det var det mexikanarna kallade yankarnas gröna uniformer när det som idag är USA la beslag på vad som är de södra delstaterna!

I Europa har man under åren sett knallfulla engelsmän och svenskar. De senaste 20 åren nyrika ryssar som bär sig illa åt mot hotellpesonal. Och på setta hotell en del störande folk från USA. Annars några svenskar, många kanadensare, brasilianare, argentinare och mixikaner!

Playa del Carmen 20141230

Bo Frank