torsdag 18 september 2014

Fest och trevligheter och en valkommentar!

Den 16 september checkade jag ut från jobbet 16.00. Hade då nästan gått på max i sex veckor. Gick ensam runt sjön. Min mor kom till oss vid 18. Drack finaste skumpa som en äldre dam gett mig till min födelsedag. Gick så med mor och hustru till PM och åt gott.

Hem och väckarklockan på fem. Vaknade halv fem. Tog in tidningen. Läste min födelsedagsruna och artikeln om studentbostäder. Har lite dåligt förtroende för kåren efter det att man gått samman med Eva-Britt Svensson v och tillika hyresgästföreningen två dagar innan valet. Inte helt seriöst för hur många med mig ser på studentkåren!

Tog tåget till Katsrup. Uppvaktingsmejl och sms välde in i mobieln. Det sysselsatte mig hela vägen till Kastrup.
Planet en timme försenat. Tog bussen till hotellet som var en fullträff. Bästa läge i hela Alicante. På stranden och vid marinan. Från frukostmatsalen ser man havet i 180 grader.

Sonen med flickvän mötte oss. Snabbt byte och i vanlig ordning ordnade hustrun ett bättre rum än det vi skulle ha. På et redan bra hotell!
När vi kom ner i receptionen/jättebaren med den vidunderliga utsikten var bubblet framkört och en jättekorg med delikatesser stod bredvid. Min Jacob hade släpat detta från en grekisk ö för ett par veckor sedan, via Uppsala och så till Alicante. Oljor, vin, godsaker och annat.
Vi gick ut i den tropiska natten, 29 grader och lyckades hitta en hyfsasd turistfälla med Paella som var rätt OK!

Hemma på hotellet redan vid 22. Glömde ställa klcokan för att jag trrodde att jag skulle vakna innan sex som vanligt. Sov till halv nio och var sur för att jag förstört en del av dagen!
Snabb promenad innan en underbar frukost.
Hela dagen på stranden. Fina och varma bad. Son och flickvän med sina juridikböcker. Mycket flitiga. Själv läste jag bara Grönköpings Veckoblad, Filter och en skräpdeckare. Får hitta en ny ikväll!

Hotellet har på gott och ont fri Wifi. Så jag fortsätter att vara världens snabbaste KSO. En liten del i våra/mina framgångar i valet. Är fortfarande lika förbryllad hur Storbjörk kunde säga att Bo Frank och alliansesn gjort ett katastrofval? M har ju sammantaget gjort det bästa kommunvalet i Sverige med hänsyn till socioekonomiksa faktorer och ortsstruktur.
Märker att eftervalsdebatten inte tagit hänsyn till vad som hänt. Att en hel del vanligt hederligt folk inte anser att det i de etablerade partierna varit möjligt att diskutera omfattningen av vårt flyktingmottagande. Och jag säger det igen. Sverige skall vara ett föredöme, men det kan inte vara för stor diskrepans mellan oss och andra EU-länder!

Om fyra år har vi en ny allianregering. Det har getts så mycket löften denna valrörlse som inte går att genomföra. I svensk politik kommer denna period som ligger framför oss att komma att kallas för svekets period. Och folk kommer att längta efter Anders Borg.
Ikväll blir det spaning efter efter lammkotletter och en fin Rioja!

Bo Frank
Alicante 20140918