lördag 23 augusti 2014

Stänger butiken!

Har nu gått på Hovshaga fyra timmar och delat ut valmaterial. Kommentarer. 1.  Det här har du inget för! Jag vill inte bli av med min pension! 2. Så chefen själv är ute! 3.  Kul att se att du ligger på. 4. Kan du inte skriva att vi pensionärer vill behålla Rut och Rot. 5. Ni bara satsar på ungdomar! 6. Du kan ta det lugnt, jag kommer att fortsätta kryssa dig.  Och så de sedvanliga kommentaterna kring flyktingmottagande. Men jag blir glad när många säger att de tycker att jag och alliansen gör ett bra jobb.

Stänger ner butikern för idag för snabbtur till Lund. Bonusbarnbarnet fyller två år. Och lilla Julia Filippas mormor och morfar på besök från Tirana. Skall bli mycket trevligt. Stort kalas med många nationaliteter.

Inte helt nöjd med hur Aftonbladet citerar mig idag. En annan kvällstidning ringde på samma tema. Men jag avböjde kommentera. Då jag inte litar på att tidningen ifråga citerar rätt. Tidigare negativa erfarenheter.

Fick igår en smickande inbjuda från Energy Cities att ersätta presidenten efter en inbjudan att tala från His Exellency Ban Ki-moon. Det gäller FN.s klimatsamtal. Hade kastat mig iväg genast om det inte vore för att jag veckan efter valet bokat resa med hustrun för att fly en 60-årsdag som ligger så jäkla dumt i tiden. Och eftersom hustrun har machete är något sådant inte ens förhandlingsbart!

Kommer däremot att tala på diverse miljömöten i Europa under hösten. Och har redan tackat ja till en inbjudan till Syd-Korea i april.

I den globala uppvärmningens spår kommer vattenfrågan och biolgisk artspridning att segla upp som några av de stora hoten.


Bo Frank
Växjö 20140823