tisdag 5 augusti 2014

En ovanlig vanlig dag på jobbet!

På jobbet före sju. Donade. Strax innan 08.00 mejl med länk från René. Visste sedan en tid att han funderade på att gå över till m. Men inte formerna för detta. Har kommenterat detta i tidigare blogginlägg. Bedömer att vissa blir sura på René och sluter upp bakom kd och att andra gillar René. Plus minus noll. René har dock under alla år varit en av dem som vid sidan av mig månat mest om alliansen. Tror knappt att jag använt ordet moderat en enda gång i fullmäktige sedan 2006. Jag är mer allians än m! O tänker vara det även framöver!

Alliansmöte. Bekymrade kd-ledamöter. Men vi har gott samarbete med kd utan René. Jon är en eftertänksam och bra ledare som inger respekt. Respekt för att kd känner sig svikna. Men att alliansen håller ihop är viktigt. Vi kommer att vara lika generösa efter detta valet till att partier som är mindre än m skall ha inflytande. Det finns inte en kommun i Sverige där kd på 2 mandat haft så stort inlytande/poster. Något för en och annan att tänka på. Och så skall det bli även efter valet! Unikt i Sverige att i en budgetberedning alla allianspartier varit lika företrädda. Se bara på sossarna i Växjö hur de fomerat sin budgetberedning!!!!

Au. Fick låna Pers glasögon och föredragningslista för att kunna leda sammanträdet. Gav efter för några kloka synpunkter från de röda!

Från 12.30 till 17.45 i valstugan. Frös. Usch! Men en hel del trevliga samtal. Och René som trodde det var varmt hos moderaterna!

Bo Frank
Växjö 20140805