onsdag 11 juni 2014

Sossarnas budget

Började som vanligt på mitt rum med morgonmöte m. Så alliansmöte och därefter arbetsutskott. Det nästa sista innan sommaren.
Sossarna var dämpade. Gick på besök till Gunnar Elm. Lunch med Växjös mest kreativa själ. Hem till min mor för att ta emot och sätta ihop en ny fin säng med alla möjliga finesser. Den höjer sig och sänker sig på längden och tvären. Till valstugan en stund. Till radion för debatt om sossarnas budgetförslag. Ganska måttullt sådat där det skiljer 1 miljon kronor i utgifter på en omslutning på över fyra miljarder! Och varför de höjer skatten är obegripligt! Växjöbornas får en skattechock på nästan en krona om man räknar in landstinget.
Konstaterar också att alliansen satsar mer på de äldre och funktionsnedsatta, på kultur och idrott! Och att sossarna mörkar att arbetslösheten ökar genom att de inte skjuter till mer pengar för rätten till heltid!
Grattis dock till att ha fått med mp på att fortsätta och satsa på flygplatsen.

Till valbyrån igen ett par timmar. Iväg till Vattentorget med  en stillsam utfrågning av företrädare för hyresgästföreningen med Eva-Britt Svensson i spetsen. Kan bara beundra denna slitvarg inom politiken. Vi är några få i den generationen som alltid kommer att stå på de s k barrikaderna.

Har fått klartecken från s att vi gemensamt kan göra en framställninng till regeringen av att ta över den statliga arbetsmarknadspolitiken. Tack och lov ett vi inte stelnat i kommunen och blivit myndighetskramare - som regeringen. Men den svenska modellen är ju att regeringar inte skall regera utan det lämnar man åt myndigheter. Det mäks på effektiviteten. En kommun skulle inte fungera om inte kommunalråden bestämde!

Läs Benjamin Barbers If Mayors Ruled the world.

Så hade denna dagen gått. En helt underbar sommardag i Europas grönaste stad då jag skriver

Växjö 20140610

Bo Frank