söndag 1 juni 2014

Kvoteringsdebatten

Har fått många positiva kommentarer kring kvoteringsförslaget. Vi skall också lära oss av vårt
partis utveckling att det som idag inte är moderat politik kan vara det i morgon.
Inom m kvoterat vi så det står härliga till. Unga, gamla, män och kvinnor och nya.

Jag har varit för kvotering i decennier. Och såg ojämställda strukturer långt innan Fi bildades. Och med Fi som är ett kommunistiskt parti skulle det bli än värre. Alla kvinnor skulle stängas in i offentlig sektor.


För min del blev måttet helt rågat när Svenskt Näringslivs ordförande uttalade att det inte finns kompetenta kvinnor att tillgå. Det hjälper inte att  han sedan beklagade detta uttalandde. Det visar bara i vilken grabbig värld många lever i med många manliga nätverk och manliga valberedningar. Att hänvisa till äganderätten är ett ganska dåliogt argument. All äganderätt är reglerad i framgångsrika och civilierade samhällen.

Politiken är den mest jämställda sektorn i Sverige! Varför? Folkpartiet bestämde sig för varannan damernas för flera decennier sedan. Och sedan dess har de flesta hakat på. Mångfald utvecklar - enfald fördumar.

Det är bara en tidsfråga innan partiet inser att samma revolution som vi gjort i synen på skatter ioch välfärd nu måste till inom andra områden. Ett parti som vill vara statsbärande och vinna val måste i de flesta frågor dela väljarnas värderingar. Och partiernas andel s k säkra väljare minskar. Som Johan Norberg uttryckte det i Godmorgon världen idag. Andelen väljare som skulle rösta på samma parti även om man hade en häst som partiledare minskar.


Bo Frank
Växjö 20140601