onsdag 11 juni 2014

Fyra halvfeta män

Hur är folk?

Hjälper en liten mörkhyad tjej på med ett jätteväska på tåget i Växjö. Hon skulle förmodligen byta i Alvesta för att åka till Kastrup.
Lyckas baxa upp väskan in i ett överfullt tåg och står med min ryggaäck, Tjejen rullade den tunga väskan fram i mittgången i trängslen. Där sitte fyra halvfeta män i min ålder varav en på skånska talar om för flickan att väskan inte får stå i mittgången utan lyftas upp på hyllan! Eftersom hon inte fattar börjar han vifta med handen och säger " upp". Ingen av herrarna gör en antydan till att hjälpa till. Flickan blir orolig. Jag kokar av ilska, dock inte så arg att jag skulle kunna hiva upp väskan. Till slut säger jag till flickan med hög röst så att en del av vagnen kan höra.  They are not from here, I´ll help you do get of the train next station. En av männen blänger ilsket på mig. Tror att han är osäker på om jag är utländsk?

Hurdana är folk? Och mycket riktigt, den unga damen från Pakistan skulle hem efter ett år på Linné. Eller var hon ifrån Indien. Hann inte rikitgt uppfatta allt!

Och SJ:s X2000 går för fullt. Bestämer mig för att rösta på moderaterna.


Bo Frank
Norrköping 20140611