fredag 6 juni 2014

ANC

Även i en demokrati kan man rösta fram stollar som Zuma, Berlusconi och andra. I Sydafrika finns det 36 personer i regeringen. Och 36 biträdande ministrar. Som alla skall av en eller flera svarta bilar och alla tänkbara förmånder. När det flygs till FN. Ju fattigare land desto finare plan. Glömmer inte hur det var för ca 8 år sedan då jag åkte omkring med min kollega i ett riktigt slumområde i Potschefstrom , som ingen kan förställa sig som inte varit där. Han gled fram bland soporna i en vi Jaguar och påtalade hur lyckliga slummens invånare var över att han hade en så fin bil. Att en svart man kunde uppnå detta!

Korruption är sannolikt det största hindret för all mänsklig utveckling och för allt problemlösande. Att fler och fler svarta röstar på det i huvudsak vita DA tyder på att maktens dagar är räknade för ANC. Om man inte väljer Zimbawes väg.

Svensk utbyte med andra länder är viktigt för demokratiutveckling. Att de ser en sån som jag som går till jobbet, få joxa med fika själv och som svarar alla medborgare mejl samma dag,  alla dagar.


Bo Frank
Växjö 20140606