fredag 31 januari 2014

Väckelsemöte!

Knökfullt och inte superbra frukost på Claron Sign med tanke på priset. Men trevlig personal. Folk är dock supertrevliga inom service i Stockholm.
Började dagen med partisekreteraren. Och en allmän diskussion. Så kom Anders Borg. Det går ett sus genom församlingen. Som att vara på ett väckelsemöte. Han avslöjar hur valet skall vinnas, skiner sim en sol och drar sina tabeller. Och är social som bara den.
Så iväg till hans departement. Modernt och tråkigt. Plastförpackad sallad till lunch i ett litet rum nära hans konstor. Några kommunalråd från olika delar av landet spånar kring bostadsnyggande och vi får önska regelförädningar hej vilt. Vi blir uppmanade att skicka in PM och lägesbeskriviningar. Växjö är ett föredöme i Sverige. Vi gör vissa saker som man inte gör i andra delar av landet. Man får energi och uppmuntran vid varje möte med Anders. Och det är flera gånger om året som man får tillfälle att prata med homom. Sitter nu på försenat tåg hem. Kommer att fortsätta denna diskussion med AB i Göteborg om några månader,
Hade tänkt ta mig till Blekinge i kväll. Men det går nog inte. Har inte ett enda åtagande denna helg märkligt nog.
På måndag bär det iväg till Bryssel efter sedvanliga ärendeberedningen. Hoppas vara hemma på tisdag kväll. Har som väl är med mig extratröja. Det var varnare i tågen på 50-talet. Kom ihåg det. Åkte mycket tåg. Far var då SJ-anställd och hela familjen åkte gratis på tåg. Allt sånt är nog borta idag. I åker man för kommunen trängs man i andra klass. Gör något enstaka undantag från detta när jag vet att det är någon helgkväll då man vill jobba med datorn undnan stök.
Skall jobba undan en del och skall sedan försjunka ännu en ny Beatlesbok jag hittat. Fick idag också gruppmejl från Paul McCartney från grammisgalan i USA. Bild på homom, Ringo och bandet.

Flen 20140131
Bo Frank