söndag 5 januari 2014

Antikommunist och kommunist

Gick en dryg mil till Ronneby brunn och tillbaka. Köpte SvD på Brunnshotellet. Det måste hänt något där! Damen i recptionen detta f d halvsovjetiska Reso-hotell önskade en trevlig helg och var mycket vänlig!
Regnet kom lagom tils vi var tillbaka. En läsvärd tidning. Tove Jansson skulle fyllt 100 år. Birger Hagård är död. En glödande antikommunist och en av ungdomens förebilder. Och Kalasjnikov, den kommunistiske skaparen av av bössan med samma namn, är död. Och typiskt nog var Putin på begravningen. Kommunismen lever dessvärre lite här och där. Och framstår i media som lite pittoresk. Och kommunister slipper kristiska frågor, liksom miljöpartister.

Många bar ledarstick i SvD idag. Och en av Sveriges mest insiktsfulla skoldebattörer Inger Enkvist skriver att kombinationen av välutbildade lärare och duktiga elever bidrar till våra dålgiga skolresultat. Det många dock nissat är att skolan saknar uppbackning hos föräldrarna. Det är som om skolan skall ta vid där föräldrarna misslyckats! Detta vågar inte sägas i klartext idag.
 Noterade för ett par veckor sedan ett inlägg i SmP från en lärarvikarie som noterar att det inte är en lärande miljö i dagens skola. Det finns skolor som kapitulerat för kepsar, mobilder, svordomar, hot och annat.

Tror att den stora kommunala utmaningen är att erbjuda ordning och reda. Annar kommer friskolor att erbjuda detta! Och varför skall inte offentliga skolor stå för ordning och reda?

Havet ligger lika tungt som de sovande åkrarna. Snudd på sammja färg? Skulle vilja veta hur mycket fisk som står och lurar i vår vik? Och om det blir klart nog idag så vi kan se en stor båt i horisonten?Blekinge 20140105

Bo Frank