måndag 13 november 2023

Smått och stort

 Det håller på att bli en värdenivellering. Ryssland - Urkaina. Hamas - Israel. De två första. En helt skupelfri diktatur och en terrororganisation. De andra. Demokratier som kämpar för sin överlevnad. Vem går idag med flagga för demokratierna? De politiska partierna i Sverige hukar. Judar hukar. I Sverige finns ca 25 000 judar och kanske finns det 750 000 muslimer. Men är ärlig som alltid. De flesta muslimer i vårt land är sekulariserade och i huvudsak bra folk. Lätt att glömma att rätt många muslimer har flytt för att slippa islamism. Men likaväl. Ser aldrig någon med judiska symboler. Men som alla ser, fler och fler med andra symboler. 

Åker fram och tillbaka till Skåne. Hade inte åkt hit tidigt i söndags morse om det inte varit för Ostkake-SM på Asa herrgård. Av outgrundlig anledning med i en tre personer stark jury. Och prisutdelare. En tung och mättande uppgift att äta sig igenom 9 olika ostkakor. Och bedöma utseende, konsistens och smak. Men hade två rutinerade experter/bagare vid min sida. Älskade alla kakorna. Vi blev hyfast eniga bortsett från det faktúm att damerna dömde bort den kaka som jag tyckte var mest estetisk. Att kakor med så exakt lika ingredinerser kan smaka och vara så olika. Luftade tanken med pistage i stället för mandel. Och kanske lite saffran ibland.  Damerna bara tittade på mig. 


Välkända smålänningar. Birgitta Nilsson, Maja Sjöberg och Åke Carlson. Och naturligvis Johan Sjölberg någonstans i bakgrunden och rattade allt. 

På bild med tvåan och trean. Ettan fanns väl i tidningen idag. Susanne Höglander från Lammhult. 

Med Amalia Jonssson och Malin Klasson. 

Bo Frank
20231113