onsdag 11 oktober 2023

Usel städhjälp

 Den sliriga unga damen heter Petronella K. Vår första städhjälp. Oerfaren. Man får lägga tid på att plocka undan innan hon kan börja. Bara det tar länge tid än att själv ta fram dammsugaren. Hon måste ha exakta anvisningar, men sopar inte rent i hörnen. Och kommer inte riktigt åt allt. Lite svårt för mattor. Men när hon väl är igång,  duktig på att borsta upp all lugg som inte vår dammsugare är lika bra på. Petronella kräver övervakning. Och ibland tillsägelse. Och saknar under stundom energi och måste vila sig ett tag. Men hustrun kan ännu inte medge hennes fel och brister. Men förmodigen är Petronella en av de bästa inom sitt yrke. 

Hustrun döpte henne till Petronella. Vår första inbyggda GPS i bilen hetter så. Och båda Petronellorna kunde ibland gå vilse. 

Jodå, en robbotdammsugare kan nog vara bra. På plana, stora ytor. Men våttorkningsfunkionen är svår att nyttja om halva ytan är mattor. Och vet ej om man kan hälla grönsåpa i henne för den goda luktens skulle. Däremot dammsugaren ger god lukt. Tappade en burk med kanel på klinkergolvet. Och så länge vi inte behöver byta påse, så doftar lägenheten kanel någon timmer efter användning. 

Ja, det var lite om Petronella. Väl medveten om att det finns de som har mer bekymmer än så.


Bo Frank

20231011