fredag 6 oktober 2023

Pengatvätt? och rebellmammor

 Ser mycket, hör fortfarande en hel del,  trots något nedsatt hörsel. Hör ibland mer eftersom en del människor är med avslappnade när de inte pratar med ett kommunalråd eller liknande. Och rör mig mycket på stan. Frapperas inte bara över tomma lokaler. Dock mer över hur lokaler kan fyllas upp av veksamheter som förefaller ha få eller ibland obefintligt antal kunder. Har gogglat lite på några av dessa  affärer etc. och det blir bara fler frågetecken. 



Gillar dock alla affischer som sitter på lagliga ställen, Skall definitivt se Nils Åkesson i Den girige. Han skulle också vara utmärkt också i rollen som Den inbillade sjuke. Musik i Syd har mycket bra på g. Och de Lux alltid en massa jippon. 

Ser också affischer för Rebellmammorna. Verkar vara en hemlig organisation om man inte är med i någon facebookgrupp eller liknande. Och jag är inte med i nåt sånt. Vad jag fattar är dessa mammor en del av Estinction Rebellion. En organisation med "gott syfte" men  allierade med personer som har  hemska aktiviteter. Som att hindra ambulans och räddningstjänst att utföra sina uppdrag. Det kallas för  blåsljussabotage enligt Brottsbalken. 

Det som stör mig också är att man hänvisar till John Lennon och Yoko Ono. Deras protest var laglig och fredlig när man låg ett par veckor i sängen i en svit på Hilton i Amsterdam 1969 och protesterade mot Vietnamkriget. Och Yoko Onos önsketräd som finns över hela världen idag är så långt man kan komma ifrån våld. Det närmsta trädet för oss är väl i Wanås. 




Bo Frank

20231006