torsdag 3 augusti 2023

Idag

 Nästan hela vårt land är fint. Besökt alla län och landskap under årens lopp. På varje plats. Här skulle jag vilja bo. Men så blev det inte. Har betat av hela Skåneleden mellan Båstad och Ängelholm. Man ser knappt en människa, ens under sommartid. Och tillrättalagt. 

Vet ej om jag anklagar offentlig sektor för lyx? Skall vi ha detta? Pinnar för hundar och hundgodis av  okänd kvalité. I ett naturreservat som dessutom förbjuder lösspringande hundar!

God tanke. Ungefär som s k fritidsbank. Åt den som har skall vara givet. Men?


Däremot boklådan i Torekov. Nästan tom. Den går ut på att man lämnar en bok eller flera och tar någon. Tog en och lämnade tre idag. Hade dock turen att hitta en ny, inbunden Klas Östergren. Bra väder. Kristallklart och bra badvatten. Vid "vår" brygga en bit bort. Glad när jag upptäckte en grupp med ungdomar med funktionshinder som gästade. Tecken på civilisation. Möjligen tyskar ellet holländare. 

Utanför knuten. Vacker slänt mot havet med björnbär som kommer i parti och minut. Underbar natur i vårt land. Sverige. Kan tillhöra de länder som klarar klimatförändringarna bäst. Vill ej bo i Sudan  eller Jemen. Kanske Danmark. 

Och varför finns Putin och Trump? Invasiva arter? Mångfald? Tror på ekologism. Och konservatism. Två sidor av samma mynt. Inget parti omfattas av denna syntes. Hade startat eget om jag varit yngre. Men ser svårigheten att sälja in detta. 


Bo Frank

20230803