fredag 16 juni 2023

Trevlig sommar! Om Räppe mm.

 Så, långt mellan inläggen. Slöhet och tycker politiken i landet är ointellektuell och tråkig. 

I mitt senaste inlägg skrev jag att det kommer att hända saker i regionen. Och det gjorde det. Räppe stoppades. Bra. Kunde skett några månader tidigare. Har man inte pengar får man ta det näst bästa. Inte svårt att förutspå detta. Likviditetsplanering. Litte skryt. Är den som suttit längst som ansvarigt kommunalråd i Växjö. Sänkt skatten tre gånger och samtidigt övetskott i alla år i bokslutet. Och Växjö har väl det rätt bra. 

Regionen. Imponerad över "tystnadskulturen" att inte Räppe läckt  med tanke på hur många som vetat under viss tid. Och projektet hade inte starkt folkligt stöd. Vet den som har örat mot marken. Men i princip inga bortkatstade pengar. Helt ärligt. Tomten säljbar med ny detaljplan. Och uppbyggd kunskapsmassa. Men s har nog rätt. Partnering var rätt i detta. Blev bra i kommunhuset som blev billigare än planen. Men tror på traditionell upphandling för etapper vid CLV. 

Njuter med ålderns rätt. Har "bott" i Torekov i tre år. Men aldrig varit i hamnen och ätit. Tills förrän nu. Bor dessutom granne med Torekov Spa hotell. Mycket bra mat till småländska priser. 

Just avslutat Stones bok om rättegången mot Sokrates. Anser mig filosofiskt besläst, men en hel del nya fakta. Glad sommar. 



PS Arrogans. Alliansens budget gick igenom i regionen. Med sd stöd. Trots att sd:s budget låg nämre s och v. Förklaringen. S vägrar att prata med sd. I politiken måste alla prata med alla. Annars är det sandlåda. Har alltid pratat med alla människor och alla partier. Det är bara så man bygger förtroende. 

Reg styrelsens ord Mikael Johansson är lite som min favoritpresident Ronald Reagan. Teflon. Politisk begåvning, kan ta folk och alltid på gott humör. Och kan som det behövs i politiken göra helt om. Den som inte kan göra det sistanämnda är inte att lita på.  Det gick som det gick för Sokrates. 



Bo Frank

20230616