torsdag 13 april 2023

Sd och armlängds avstånd

 Läser med stor behållning Grönköpings Veckoblad som kom i lådan idag. Grönköpingsdemokraternas ledare Wotan von Peiland förtydigar partits linje om s k armlängds avstånd till kulturen. Det är heter numera armbågs lucka, som i det militära. Tanken är att vi skall komma närmre varandra. Armbågs lucka är också en del av "rätning framåt" från det militära. ( Vi är nog fortfarande många som ställt upp i ett kompani med armbågs lucka, min kommentar)

Peiland uttalar att denna rättning är nödvändig " där s k konstnärer har kunnat göra vad de vill på skattebetalarnas bekostnad". 

Grönköpings sparbank har haft samma problem som Alecta. Sparbanksdirektören Jules Vedbom uttalar att man har låtit praktikanter öva på bankens värdepappersportfölj.  Eftersom han själv varit fullt upptagen med att höja bankens låneräntor och avgifter. Men säger att banken är i säkra händer genom ordföranden Justus Brylén, godsägare och svineridirektör. Och tillika ledare för moderaterna. Och enligt GV själv högt belånad i banken. 

Man kan också läsa att mp i Grönköping anser att gratisavgiften för parkering skall vara 150 kronor per timme. Gratis skall kosta, säger mp:s taltratt. 

Var igår med på invigning av Nordens Plats. Mellan 4Krogar och simhallen. En enkel symbol med vägvisare och avstånd till våra nordiska vänorter. Kantat av några bänkar. Ganska kända damer från det offentliga livet frontade. Förslaget kom ifrån Carl-Olof Bengsson, föreningens ordförande. Vi saknar dock medlemmar i föreningen Norden. Intresserad?

Är med i en hel del föreningar för att visa mitt engagemang. 


Lite mötesjox och promenader denna vecka. Och lite umgänge. 

Bo Frank
20230413