fredag 30 december 2022

Ber om ursäkt....

 Till SmP. Såg inte att mitt inlägg kommit in. Slarvigt. Israel. Hemsk ny regering. Måste hålla på Israels rätt att existera. Men behandlingen av palestinier har varit och är hemsk. Har upplevt det själv. Senast för ett antal år sedan på resa med Malin Lauber, faktiskt. 

Skulle vilja veta hur styrsystemen till vården fungerar? Det är väl bara Oliver R som kan svara rakt av. 

För ett år sedan exakt fick vi Corona. I Skåne.  Snabbt till testning i Skåne. Nu samma dag i år fick vi annan farsot. Mest lilla mexikanska solen. Hon ringde sin privata vc i Växjö. Fick tid genast, men vi ville inte sätta oss i bilen. Hustrun ringde Capio i Båstad. Fick komma genast och bra bemötande. Fick genast penecillin o diverse annat. Goda vänner i Växjö o på andra platser har haft problem att komma till regionens  vc. Jag själv är listad på regionens egen vc i Växjö. Har väl blandade erfarenheter att komma fram till någon form av tidsbokning, men väl där mycket bra. 

Produktiviteten inom svensk vård är problematisk. Och bemanning per capita aldrig högre än idag. Många talar om att överbyggnaden svällt enormt. Bra eller dåligt? Media är bara fokuserade på att saknas personal. Vägrar konsekvent att granska produktivitet. 

Håller själv på att läsa in mig på hur överbyggnaden för länstrafiken ökat i vårt län, trots IT. Det kommer att bli lätt att jämföra producerade kilometrar för olika trafikslag och antal resande. 

Gick ensam från vårt lilla hus i Torekov till hamnen och tillbaka längs havet. I snålblåst. 45 minuter. Mötte inte en enda människa. Kylskåpet full med mat och inställda bjudningar. Men tänker att de flesta människor, kanske 80 % av jordens befolkning skulle vilja ha dessa problem. Rent vatten ur kranen, varmt och gott. Putin och hans cyberattacker borde inte klara att slå ut hela den fria världen samtidigt. 

En Strindbergshimmel börjar ta form. Och det kanske är som Pär Lagerkvist skrev, att det är vackrast när det skymmer. 

Läst senaste numret av Rojalisten. Har den. Land och Grönköpings Veckoblad. Och Public Service som aldrig varit bättre, radion. 

Och håller f ö med Jomshof i hans kritiserade uttalande. Skall man behöva löpa gatlopp för något som säkert 95% av medborgarna håller med om? Skall riksdagsledamöter i vår riksdag beläggas med åsiktsförbud? Trodde att Sveriges grundlag skyddade detta? 


Bo Frank

20221230