tisdag 4 maj 2021

Mår dåligt av att ha det bra....

 Såg aldrig mormor, farmor eller farfar sitta och läsa en bok eller i en solstol. Inte heller mamma och pappa. Sy, laga, bygga, konservera,  skörda, plocka, plantera, spara/återvinna, knoga, streta och bara göra nyttiga saker från arla morgon till sen kväll. Även om farfar och pappa kunde ta några supar...och styvmorfar som dog när jag var sex år. Han hade Rubbagård i Tävelsås. 

Har haft åtminstone 60-timmars arbetsvecka sedan jag var 30 år. Nu i Coronatider och viss ålder nere på kanske 30 timmar. Och har det så bra att jag funderar på varför. Bortsett ifrån Artros eller galopperande skelettcancer. Lite stel och ont när jag börjar långpromenader. Klarar dock 50 armhävningar varje morgon. Förvånad över att jag lever varje dag.

Skulle dock inte klara en dag utan Mexikanska solen eller Nordegren&Epstein. Den timmen är helig. 

I Torekov sedan i lördags. Skulle få vårt hus som idag. Men bara nycklar och ägande. Och fullt tillträde på torsdag fm. Besiktning idag som väl skall vara "  laglig" fr o m torsdag fm. Jäkla konstigt. Har ställt till det lite med ändrade leveranser etc. 

Efter 1 maj. Förr var media fulla av socialism. S och LO har i  det digitala landskapet blivit marginaliserade. Rättvist p g a legitimitet. Mer än halva LO är ju sd, m, kd. Såg inte partiledardebatten. Och har inte gjort så på 20 år. Idag handlar politiken om för eller emot sd. Inte om klimatförändringar, kriminalitet i spåren av den gigantiska invandringens och bidragsfusk. Och dessvärre bara v som driver kamp mot s k välfärdsföretag som roffar åt sig skattepengar. Heja v!  S och de borgerliga borde inte  marknaden utan kontroll ta över för mycket av välfärden....

Bilder från Torekov. En öde och fin plats nio  månader av året. 

Nu gör jag/vi inte riktigt som tidigare generationer. Och det blir som att Luther sitter på ryggen, men Luther var gladare än sin nidbild. Vet de som vet. Går, läser, bara småfixar och kan dricka ett glas vitt till lunchen om det inte är arbetsdag. 


Man kan nästan se hur sparrisen växer. Potatisblasten uppe även på friland. 


Inget märkvärdigt hus. Men bra. Läge, läge, läge. Ser havet om man står upp i det s k vardagsrummet. Hur Kullens fyr blinkar. Naturreservat och hav med avstånd 500 meter. Och två kilometer till hamnen och ICA. Utanför fönstret. Rådjur ibland, falk, glada, buskskvätta och andra flygfän. Svalor sedan tio dagar. 

Mer blåsigt än Öland och Blekinge. Och något svalare. Men folk är lite gladare och mer öppna här. Bo Frank

Torekov 20210504