måndag 1 mars 2021

Ur led är tiden ännu mer

Skyn  full av lärkor i februari och tofsvipor på åkrarna. Det håller på att gå åt skogen med klimatet. Det känns som att vår samtid är rörig och problematisk. Men media är fulla av petitesser. Men man får styrka av att läsa hur klokt folk skriver.

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/en-hel-generation-gretor--alskar-att-vara-extrapoliser/


Ännu en vecka i Torekov. Man kan ju sköta det mesta via nätet numera. Extremt välbesökt Rotarymöte när Magnus Munge berättare om regionens vaccinationslogistik. Många väntar på sprutan och regoinens tidsschema var väl lite väl optimistiskt. En del länder har kommit långt. Chile och Mexico för att nämna två länder. Hustruns jämnåriga syster har redan fått sin spruta. Och äldre och handikappade får sprutan i hemmet. 


Framtiden får väl utvisa om EU:s samordning varit bra eller ej. 

En glad nyhet kom häromdagen. Att världens mest framgångsrika låtskrivare ger ut sina memoarer i höst. Ett års uteblivna turnéer har gett Paul McCartney lite extra tid till lite var varje. Sir Paul som fyller 79 i sommar tycks vara extremt vital. Boken baseras på 156 av McCartneys 550 låtar. Och den senaste albumet fick ju bra kritik. 

Politiken på riksplanet kännetecknas mest av att s tagit upp Trumps sätt att agera. Man skall brunsmeta m och kd för att det är OK att ta stöd från sd. Samtidigt har ju s som alla vet styrt decennier med stöd av kommunister, numera v. De partier som har den mest extrema inställningen i flyktingpolitiken idag är ju faktiskt inte sd. Det är de som i princip vill att alla skall få komma och att alla skall få stanna. 

Vårt husbygge i Skåne går sakta framåt. Snart är vitvaror och sånt på plats och kanske ianspråktagande i april. 

Och några stenkast ner till badbryggan. 


Magnifikt att se månen på en klarblå himmel. 

En sak jag är hjärtligt trött på är alla politiker som sitter och skriver av det som kommer från rikskanslierna utan någonsin använda sitt eget huvud. Många fackliga ledare är bekymrade över att socialdemokraterna har som huvudstrategi att misskreditera sd, m och kd. I stället för att fokusera på väsentliga frågor för folkflertalet. Hur välfärdssystemen missbrukas, den galopperande våldsbrottsligheten och hur fler som kan skall arbeta och göra rätt för sig. 

Och så är det detta med Ebba. Har inte sett en sådan häxjakt sedan Tobleroneaffären. Det är som om Ebba är rättslös. Dramaturgin är enkel. Det är väl dessvärre bara en tidsfråga hur länge Ebba orkar. 
Tror någon på fullt allvar att det skulle blivit samma drev om t ex försvarsministern gjort samma affär? Han hade bara sagt på dalamål att man kan väl inte vara rättslös bara för att man är minister. 
Det om detta. Om några timmar är det dags att bänka sig igen för Atlantic Crossing. 

Bo Frank
Växjö 20210301