måndag 1 februari 2021

Stoppa plundringen av våra skattepengar

 På tredje veckan i Torekov. Har mycket att göra. Hålla tillbaka koltrastarna så de ej snor all mat från rödhakarna. Rödhaken är min favoritfågel. Tror att mina rödhakar från Blekinge flyttat hit. Min far kunde få en rödhake att ta mat från en utsträckt hand.

Så många begåvade kvinnliga deckarförfattare det finns. Har nu upptäckt Unni Lindell och Camilla Grebbe. Grebbes Skuggjägarna en av de bästa jag läst. Lite av Henning Mankell över denna. 

Idag blir det väl ICA i Båstad som har en manuell disk för diverse läckerheter. Och Cmore är bra att ha denna tid på året. 

Har diverse webbmöten oxå denna vecka.

Läser i lokaltidningar från hela landet om hur s k välfärdsföretag fuskar med redovisningen av offentliga medel. Och mycket av s k svensk dumhet/integritet - ni vet - försvårar granskning. Brukare inom barnomsorg eller LSS sätts upp för felaktiga insatser eller brist på insatser. Detta finns i så gott som hela landet och också i vårt län. Ibland namnges företagen av media. Och den som då gogglar hittar en massa intressanta saker. Varför gör inte media det? Jag hittar företag med äktsvenska namn av blommor och annat som bara i sig låter sunt. Bland dessa,  företag med vinstmarginaler på 34%. Måste tillhöra de mest lukrativa branscherna i landet. Påfallande många företag har utlandsfödda ägare. Det sista gör väl att vänstern inte tycker detta är ett problem. Och systemet sig, som skapats av borgerliga partier, kritiseras för sällan av de borgerliga. 

Vad man ser i vårt land är en systematisk plundring av våra skattepengar. Det är dags att på allvar rensa upp i detta träsk. Detta har gått över styr. Och en gåta att inte seriösa intressenter via sina organisationer vill ha bort detta. Moralen är inte alltid högre hos staten. Granskningen av statliga s k ungdomshem vittnar om ett system i förfall där enheter efter granskning får stänga. Misskötsamhet hos generaldirektörer ger bonus. Medan om man är längre ned i hierarkin blir det varning eller löneavdrag. 

Men godheten finns hos stora delar av vårt folk. Som sliter i föreningsliv, kyrkor, kulturorganisationer. Och kulturen är väl en del av samhället som tagit mest skada. Det finns inga pengar från Cmore och andra att sända teater och konserter. 

Hyllar ännu en gång Tunna blå linjen som går på SVT. Koltrasten tar för sig. För flyttade de. Med klimatförändringarna stannar de. Och finns på plats tidigt på våren och kan ta för sig bra revir. Ett öde Torekov. Skrev förut att kanske 10% av husen är bebodda så här års. Det var nog fel. Mindre än 5%. Bara på helger ser man folk som är ute och går. Har under veckan sett örn, falk och en fjällvråk. 


Nu skriver vi februari. 


Bo Frank

Torekov 20210201