måndag 25 januari 2021

Ej PK

Trivs med eremitlivet i Torekov. Tillsammans med hustrun. Besök i helgen. Snabbt tillbaka till Växjö och åter samma dag. Radion, tidningar, tidskrifter, promenader, webb-möten varvat med god mat och fika. Lyssnade på söndagsintervjun med Lars Vilks. Beundrar hans konsekventa livshållning. Eftersom han bara är sig själv saknar han stöd av PK-Sverige även om svenska Pen nu tycks backa upp honom till slut. Intressant att få bakgrunden till Nimis. Att övervinna havet efter att ha varit nära att drunkna. Lars Vilks är en bildad man. 

Läser Grönköpings Veckoblad, om Grönköpings friskola som fusionerats med de kommunala skolan. Är i grunden skeptisk till friskolor, men av praktiska skäl för,  eftersom alldeles för många kommunala skolor inte klarar av sitt uppdrag med ordning och reda och kunskap. Utan ordning och reda blir det svårt att förmedla kunskaper. 
Läser som alltid Land. Intressant artikel om Elsa Beskow som bodde granne med Alice Tegnér och som räknade Strindberg till bekantskapskretsen. Dagens Nyheter, som jag inte öppnat de senaste sex åren - inte ens på nätet - skrev " hon är vanlig som käringtanden och okomplicerad som en rödbeta". Naturligtvis Olof Lagercrantz. Dagens Nyheter idag hade säkert anmärkt på brist på genustänkande och mångfaldsperspektiv. Farbror Blå borde säkert ha varit queer. Och alla tanterna skulle väl hetat Tant Röd. 

Ett annat nöje idag är det dagliga besöket på den lilla fina Ica-butiken. Där finns det mesta. Kuvert, frimärken, pocketböcker, ugnstermotetrar..... förutom mat. Och ombud för Systemet. Det sista är ej aktuellt eftersom januari är en vit månad. Senast lästa deckaren är Bara ett litet mord, av Carin Hjulström. Lite av Mordet i Midsomer miljö. 

Mycket. mycket intressant föredrag idag på Öjaby Rotaryklubb. Catarina Mård Löwenadler som är ordförande i bolaget Växjö DFF. Har någon klubb i Växjö haft en sådan stark styrelse? Catarina gjorde en proffsig presentation. 

Bo Frank
Torekov 20210125