onsdag 30 september 2020

Galen på riktigt

Har inte sett en svensk partiledardebatt på decennier. De är förutsägbara och tillför sällan något nytt i sak. Ni gjorde det, hade vi fått bestämma hade det varit bättre. Så kan de sammanfattas. 
Gick dock upp i natt för att se Trump mot Biden. Trump galen på riktigt, otrevlig och okunnig. Biden något seg,  men statsmannalik i sitt uppträdande. Det värsta är dock att kanske 40% av väljarna tycks gilla Trump. Har man snabbkollat amerikanska media på morgonen så vann ändå Biden debatten om än inte övertygande. Det enda sättet att inte samma kaos skall upprepas i kommande debatter är att mikrofonen stängs av för den som inte har ordet. Finns inte en programledare i världen som kan få Trump att anta fason och följa debattregler. 

Jag drar mig till minnes min favoritpresident. Ronald Reagan. Ser gamla klipp på nätet. Artig, leende, vänlig och alltid ett skämt i bakfickan. Så långt ifrån Trump man kan komma. Det bästa klippet någonsin är när Reagan i debatten mot Mondale får frågan om han inte är för gammal för att leda landet. Sök på nätet och njut. Bästa onelinen någonsin. 

Bo Frank
Växjö 20200930