tisdag 16 juni 2020

Storstädning i bokhyllan

Har för första gången på 10 år tagit ner 45 meter böcker från bokhyllan, dammtorkat, gallrat och försökt få i ordning. Har bl a sex meter Beatles, fyra meter av och om Benjamin Disraeli och fyra meter Thomas Carlyle. Har bestämt mig som så många gånger förr att inte köpa på mig mer.

Plötsligt var sommaren här. Ännu en helg i Torekov. Badade. 17 grader. Snabbt dopp.

Moderat korvgrillning igår i Lammhult. I morgon Regionfullmäktige och presidentskifte i Rotary i Trädgård de Lux. Och så börjar den " den riktiga " ledigheten i en ganska oplanerad sommar. Några enstaka webbmöten.

Politiken har Corona. Och facit över hur vi som land agerat kommer senare. Helt klart är att politiken är slavar under statliga myndigheter i allt fler områden. Har aldrig begripit varför vi har ministrar som inte styr och ställer. De enda de kan göra är att säga " så skall det inte vara" - Löfvéns standardsvar på alla frågor. Eller tillsätta en utredning.

Hoppas att Corona och USA:s strukturella diskriminering av svarta får Trump på fall. Han är ju dessutom tokig på riktigt.

Paul McCartney har bra inlägg på sin hemsida om proteströrelsen. Beatles var först med allt. Den 11 september 1964 skulle Beatles spela i Jacksonville. Biljetten kostade fem dollar. Konserten skulle vara bara för vita men det ändrades eftersom Beatles vägrade gå med på detta. Senare skrev Paul Beatleslåten Blackbird. Ett konstnärligt och sensibelt ställningstagande.
Noterat att extremister tar chansen över allt för att bilda otrevlig svans i rättmätiga och fredliga protester. Och stollar vill t o m plocka bort statyer av Carl von Linné.

Att Sverige i huvudsak är ett bra land lade jag ut texten om i mitt Nationaldagsfilosoferande. Och ingenstans på jorden smakar jordgubbar så bra. Bara det.

Spännande att se vad debatten om ny bana på Arlanda tar vägen. Jag tror inte att flyget kommer upp till samma nivåer som innan Corona. Gillar fysiska möten och en öl ibland som avslutning. Men många onödiga fysiska möten kommer att bli digitala framöver.

Tänk om alla de miljarder som plötsligt funnits för Coronaåtgärder hade funnits för klimatet. Den frågan och dess konsekvenser är betydligt allvarligare för ekonomi/ekologi än Corona.


Trevlig sommar!

Bo Frank
Växjö 20200616