söndag 10 maj 2020

Att ta det säkra före det osäkra...

Det är alltid en balansgång. Några i min närhet tycker att jag borde ta Corona på större allvar. Men har svårt att avhålla mig för att träffa dem vi känner.

Tänker inte grotta ner mig i moskén på ett tag. Men intressant hur media duckar för detta. Tänk om det skulle planeras en kristen kyrka på Vikaholm. Med pengar från amerikansk extremhöger. Där flertalet platser skulle vara för män. Där det var en merit att förskolebarn på kyrkans statsunderstödda förskola kunde recitera Nya Testamente utantill. Och att tillträde till helgedomen endast skulle vara till för de hängivna...….

Det skulle sysselsätta media i flera år. Och det skulle skrivas det ena s k inblicksreportaget efter det andra i SmP.

Fake news. Vill tillföra en ny dimension till detta. Att inte se och att inte höra. Och att utesluta det som sker från bevakning.


Denna vecka. Läser kopiöst, promenerar och ett och annat webbmöte. Hittade en liten bok av Albert Engström om August Strindberg. Som att upptäcka en icke utgiven Beatleslåt. Zorn, Strindberg, Engström och Liljefors. Tänk om en av deras " middagar" kunde förevigats....


Gruppmöte i måndags. Digitalt sådant. Ledningen medverkar från Annas rum.

Promenerar varje dag runt sjöarna - om vi är hemma. Alltid varit road över hur människor gör. Iakttog att kvinnor reservationslöst följde anvisningen och cyklade runt - alla män jag såg struntade i det och cyklade på trädäcket. Män är mer riskbenägna visar all forskning.

  • Var och gick med goda vänner en knapp mil mellan Klavreström och Lindshammar. Ibland, små minnesmärken över torp som var borta. Området kring Ziplinen är ett fantastiskt och kuperat strövområde. Blev bjuden på hemfångad och hemlagad gädda som inte var av denna världen. Så fantastiskt. 
Nej. Ingen vacker rimfrost. Granbarkborrar som gjort sitt. Hemskt att se. 

Lilla Solen utan högklackat och med starten på Ziplinen bakom.

Firade en kär person som fyller jämnt. På den utmärkta krogen i Vägga, Karlshamn. Hade en nostalgidag och besökte diverse platser i Blekinge och åkte nedcabbat i solen.

Vi trivs i solen. Så här års, om solen skiner och det inte blåser - ogillar blåst - är det mesta vackert i vårt land.Igår. Heldag vid Åsnen och olika nedslag i nationalparken. Kommer ihåg hur smällvarmt det var för två år sedan när Kronprinsessan invigde parken. Många människor på vift. Fast de flesta satt mest vid grillplatserna - få gick. Såg fiskgjuse, ängshök, sparvhök och ormvråk. Bofinkar och lövsångare bildar ljudmattor också i denna skira bokskog. Och en del danskar.

Idag. Promenad. Regn. Kristina Lugn. Upptäckte henne redan på 70-talet. Gillar henne. Konstnär och inte propagandist. Integritet.

Delar Carl Bilds syn på Tegnell. Skrev om detta innan dagens nyhet i detta ämne.

Av olika personliga skäl ogillade jag bilderna i SmP från intensiven.

Idag. Man håller sig lugn. Bara Lugn. Saknar teater, konserter och att umgås. Och lite idrott.

Veckan som kommer. Undersysselsatt med det vanliga men får göra det ovanliga. Och kanske inte det bästa vädret. Men det finns gott om fina ställen att åka till.


Bo Frank
Växjö 20200510