fredag 3 april 2020

Läser, går, kollar nyheter - beroende.. PS

Alla har fått ett förändrat livsmönster. Varför beklaga sig?  Tillhör dem som inte "jobbar". Mina åtaganden är nedstängda. Ett och annat webbmöte. Delar av bekantskapskretsen i ide. Få bjudningar och bortbjudningar. Försöker leva normalt. Tillhör de oförsiktiga. Lite som att kaptenen är den som sist lämnar skutan. Men nu är jag inte kapten över speciellt mycket.

Varit i Torekov tisdag till idag. Goda vänner på besök. Nästintill storm. Och öde. Funderar på att köpa nåt där. Eller Öland. Öde. Långa promenader i blåsten. Trevlig ICA-butik i Torekov. Det är utbudet just nu. Lite stockholmare som sökt karantän. Och en hel del husbilar/husvagnar på väg dit idag. Byggandet av hus i 15 - miljonersklassen pågår havsnära. Tur att det finns pengar som ger jobb och skatteintäkter.  Orolig för att politiken tömmer verktygslådan/kassaskrinet för snabbt.  Vi vet inte vad detta slutar. Jag tror dock att uppgången kommer snabbare och häftigare än vad man nu kan tro.

Generellt sett lider klimatet mer än vi människor. Men vem pratar om det idag? Politikeken är ibland mer kortsiktig är börsen? Börskurserna borde gå ner av klimatförändringar som urholkar värdet på det vi äger. Inte av Corona som försvinner.

Blivit helt beroende av serien på TV 6,  14.00  repris och 16.00 nytt avsnitt,  om USA:s flottas underrättelsetjänst. Missar aldrig ett avsnitt. De goda i krig mot alla. Mot CIA, FBI, polis, mexikanska drogkarteller, alla skummisar som finns på denna jord. Tröstar mig med att Ingemar Bergman älskade Dallas.

Aprilväder idag. Sol, snö, hagel, blåst, vindstilla.

Han kom som ett yrväder en aprilafton........ En av mina favoriter. Hemsöborna. Strindberg skrev den på franska i Paris, svår medtagen.

Köpt kalvkotletter på COOP. Skall tillaga dessa till lilla solen i kväll. Tvättmaskinen går. Lite öde både i huset och i stan.

Skall till konsthallen morgon. Och gå på stan och prata med folk. Trots alla böcker, kylskåpet fullt och goda viner. RASTLÖS.

Tänker på dem som känner oro i dessa tider. Hemma, på ett viktigt jobb och alla ensamma. Snart ligger detta bakom oss.

Politiken. Löfvén? Han får ett manus, gör som omgivningen säger och inget annat. Inte imponerad. Och oppositionen får väl sitta lugnt i båten.

Inte dags för räfst och rättarting nu.

Epidemiologer. Som nationalekonomer. Bäst på att förklara efteråt vad som skett. Och som politiker.

Tänk själv.


Trevlig helg kära Växjöbor och andra.....


PS Skall man hitta nåt att klaga på bara för att söka fel är det just nu Radio Kronoberg som brister i seriositet. Att kalla unga män i 20-års åldern för killar. Är det tjejer i 20-årsåldern nästa gång,  som är misstänkta för brott. Och ogillar säckigt klädda reportrar på TV. Gillar däremot Janne Josefsson som sköter ring P1 så bra. Rapp, bra och koncis. Lika sävlig o malande i TV - med framgång - lika bra är han i radion. Längtar efter att höra honom i Ring så spelar vi!!! DS

Bo Frank
Växjö 202004503