måndag 30 mars 2020

I rörelse......familjen Albertson - korkat av mig

Det är oroliga tider för många. Antingen är jag dum som inte fattar eller har jag svårt att ta in detta. Men läser kopiöst som alltid. Sällan eller aldrig nåt som har med politik att göra. Tråkigt och förutsägbart. Har inte läst en bok om politik på 40 år.

Åkte till Göteborg i lördags för att gratta dotter som fyllde år. I huvudsak mycket trevligt. Fin promenad kring Kålltorp. Förmiddagsfika på fullt café, lunch i Lerum och sent på kvällen ostbricka med vin och kortspel... Föddes med en kortlek i handen....

Osedvanligt vackert ( det tycker trollmor också om sina barn ) barnbarn Josephine, ett och ett halvt som kan säga hej morfar och Beatles ) 

Så såg jag ut i samma ålder eller något äldre. 


Hade fin promenad i vårvädret i Göteborg.


Första gången det kändes som att man kunde köra bil i Göteborg. Värre än Lissabon, Mexico City och Paris normalt sett. Få bilar ute.

Läst. En fantastik artikel i SvD igen av Johan Rockström om vilken ekonomisk inriktning vi skall ha framöver.

Moderaterna kommer med ogenomtänkta överbud till storföretag och krogimperier som bara hamnar på nedersta raden....

Läst i SmP om familjen Albertson. Känner dem lite. Mönsterfamilj. Får representera godheten i den värld vi lever i.  Få har gjort så mycket gott på denna jord.

Svårt för katolska kyrkan även om jag såg den fina filmen Två påvar,  i går kväll. Celibatet är inte sunt.

Vaknade upp idag på morgonen till denna vackra vy.


En småländsk aprilmorgon - känns redan som april - där vädret inte bestämt sig.

Till stan. Promenad runt Växjösjön.

Snart till Skåne igen.

Och så påsk. Får väl hem några ungdomar att laga påsklamm till. Lammstek, lammkotletter, lammfilé...... Förr kunde man köpa lammrulle på Hovs livs. Men var finns det idag?

Har en längtan att ge mig på Thomas Mann. Har länge värjt mig för det tyska. Vet vilka böcker jag skall läsa. Skall göra det.

Umgängeskretsen intakt trots Corona. Vi blir bjudna och vi bjuder......Kanske något mer sparsamt.

Saknar oerhört mycket kultur och idrott. Men läser och promenerar. Och pratar med folk på stan. GÅ OCH HANDLA PÅ CULTIX NÄR DE ÖPPNAR PÅ STORGATAN NU I VECKAN. Egentligen är crowdfunding inget nytt. Det är ju vi som bestämmer hur vi vill göra med våra pengar.
Månadsgivare till Ankarstiftelsen, några tangenter till Musica Vitaes nya flygel eller nåt annat. Många ger i tysthet, andra skryter om det. Pengar till miljöprojekt, Lions, Rotary...…….

Det skall bli en intressant filosofisk/ekonomisk/ekologisk/existentiell debatt framöver.

Har kostnaderna för att skydda oss mot Corona gjort att fler människor i framtiden inte kan få vård p g a bristande ekonomiska resurser?

Trumps paradox? Att botemedlet inte får vara värre en sjukdomen….


Vi lever i en omtumlande tid. Men så har det väl alltid varit. Jorden slipper i alla fall en hel del utsläpp, men de märks först om ett antal år.

Jag säger som biskop Fredrik, ställ inte in, ställ om.


PS Tänkte inte längre än näsan räcker. Var en av de som efterlyste gratisparkering som symbolhandling mot city. Men nu har den gamla sanningen blivit sann igen. P-avgifter gynnar tillgänglighet. Inte gratisparkering. Gå tillbaka till det gamla snarast....DS

Bo Frank
Växjö 20200330