söndag 27 januari 2019

Flytt till Danmark PS Hur länge?

En och annan kommentar om detta på stan. Inte helt omöjligt beroende på vad som händer här hemma i den lilla och i den stora världen. Skall beskriva senare varför Sverige håller på att bli obeboeligt. Samhällsklimatet.

Funderar på att säga upp prenumerationen av SvD. Hur många ledarskribenter kan en tidning ha. Anders Lokko skulle passa bättre i Flamman..... Eller DN.

Får inte till det med filmer. Måste se Roma. Skall även se Clintans sista? film The Mule. Lite samma handling. Och kostymfilmen The Favourite.

Lite utslagen idag och läser flera tidningar framför alla sportprogram på TV. Hör på radions P1. Drömmer mig också tillbaka till den tid Bengt Göransson var kulturminister. Lärda och bildade folkrörelsesossar borde vara kulturministrar. Som vet vad folk vill ha och vad man bör ha,  i sann kulturkonservativ anda.

Kulturnatten igår. Var på så mycket som möjligt. Men, var inte programmet något tunnare i år? Härligt att träffa glada Växjöbor över allt. Knappt någon människa med invandrarbakgrund ute på stan. Inte i år heller. En parameter på att den s k integrationen misslyckats. Men lite också av den anledningen att det inte finns inslag på stan som kanske lockar fler med annat etniskt ursprung. Kommunens konsthall borde kunna bättre. Tänk om kommunen vågat sätta Li Xuan som chef? Men Växjö blev för litet för henne. Saknar Li Xuan mycket.

Är inte försvar, polis och kultur det viktigaste i samhället? Områden som får 3% av BNP.

Ett mindre sällskap avslutade med ostbricka hos oss vid midnatt.

Vad var bäst? Beundrar dessa eldmänniskor som halvnakna tar sig an ett av de fyra grundelementen. Elden. ( De andra jord, luft och vatten ) Skickligt, spektakulärt och med artistisk känsla till bra musik. Här i backen i Kulturparken.Och Anna. Som är Växjö!

Fick ett mejl häromdagen att hon skulle koka hinkar med blåbärssoppa och cykla ned till stan på moderaternas Christianacykel. Och där fanns glada moderater på Storgatan som langade blåbärssoppa. Glada kommuninvånare som tar emot en mugg i kylan. Vi moderater var som vanligt det enda partiet som var ute. Man vinner valen också mellan valen......
Får sola mig i glansen av Anna och Sofia.

Hur många kommunstyrelseordförande i vårt land kokar blåbärssoppa och cyklar ner till stan för att träffa medborgare!??? Inte någon. Inte någon. Växjö är unikt genom unika personer som Anna. Och 94999  andra också. Var nog/är nog lite unik också. Se människan. Är det detta som är Växjö? Och hur länge till klarar Växjö att vara Växjö med tanke på utvecklingen i vårt land!?

René och Lena. Resten av bilderna blev ej bra. Växjö är en attraktiv stad. Men Lakers har inte flyt. O andra sidan har de mera flyt som spelar bättre och gör fler mål än man släpper in.

Härlig arbetsvecka ligger framför mig. Mamma på middag i kväll.

Har tagit ännu en ingefärashot.

PS Det jag skrev om på min blogg för tre veckor sedan är nu stora nyheter i Sverige. Mexikanska maffian och bensinstölderna som förutsätter statlig medverkan. Gillar Mexikos nye vänsterpresident. Hur länge är han i livet? DS


Bo Frank
Växjö 20190127