söndag 8 januari 2017

En senkommen god fortsättning.....en affärsidé?

Nästan helt isolerad från omvärlden. Har inte ens varit uppkopplad alla dagar. Och det har gått alldeles utmärkt. Fast visst skall det bli skönt att komma hem igen och ta itu med smått som stort. Har en rätt fulltecknad vår trots allt.
Skrattar högt när jag läser Grönköpings veckoblad. Och när jag sträckläste En man som hette Ove för några år sedan på en tågresa till Stockholm. Har nu skrattat högt igen. Har läst Små ögonblick av lycka. 83 åriga Hendrik Groens hemliga dagbok om livet på ett äldreboende i Holland. Och vet efter nästan en vecka med en 90-årig mor på Gran Canaria vad som behövs. Sällskap, spel, sol, smörgårdsbord ( sprit ). Mamma har hängt vårt tempo förutom att hon gått två kilometer på förmiddagen när vi gått två mil. Vi har åkt kors och tvärs, spelat kort och tagit för oss på All inclusive. Mamma har utan knot gått tre gånger längre varje dag än hon brukar. Inte klagat på ryggont eller nåt. Och har frisk aptit och får bra fart på rullatorn efter en skvätt rosé. Långa gemensamma promenader på eftermiddagen, efter siestan.
Det började dock i motigt här. Hotellet hade bara badkar och ingen duschkabin. Mamma kommer inte in i ett badkar. Mannen jag pratade med först på TUI tyckte att vi skulle lägga 30 000 till och byta hotell. Hustrun, som är en erfaren förhandlare, utverkade, vid samtal med en kvinna på TUI,  att en firma kom inom 30 minuter och satte in en svängbar stol i badkaret. Utan kostnad. Bra service. Fast en och annan av medarbetarna saknar skick och fason. Man reser sig när någon kommer fram till " disken" och man presenterar sig med för och efternamn.


Sista hela dagen. Och vi följer vårt schema. Frukost klockan åtta. Och en ny dag i solen. Skall boka ny resa det första jag gör när vi kommer hem.


Har inte sett något reseföretag som satsar på icke allt för skröpliga äldre som skulle kunna köpa ett par veckor i solen med tillgång till sjuksköterska och någon passupp som hjälpte till med enkel hygien och annat som kan behövas. Tänkt att kunna flytta en del av ett särskilt boende några veckor!? Omöjligt skulle en del säga. Möjligt skulle andra säga.
PS Allt är sig likt på Kanarieöarna. Underklassiga engelsmän tillbringar dagarna vid poolbarerna och mycket välbyggda tyskar är uppe på mornarna och markerar de bästa solstolarna. Samtidigt som en del engelsmän rumlat färdigt....  DS
Maspalomas 20170108


Bo Frank