fredag 7 oktober 2016

Med solen i solen

På  Kreta med min mexikanska sol som fyller jämnt. Och hennes barn och barnbarn. Sitter på ett bra all inclusive med en Frozen Margarita och ser solen går ner över havet. Sämre kan man ha det. Gått, ätit och läst. Vi är påpassligt nog vid Kretas längsta strand. Fast det är småsten. Måste ha badskor.


Smågnäller lite. Stel i ena hälsenan sedan ett halvt år tillbaka. Linkar den första halvtimmen på dagen. Och ont i ett knä sedan tre månader tillbaka. Att sitta på huk är inte att tänka på. Försökte få en tid på min vårdcentral i veckan, men det bedömdes inte som akut. Och inget tips om hur man eljest bär sig åt för att komma till vården. Att boka en tid är numera inte möjligt. Men ledande politiker och chefer i regionen har en annan uppfattning. Skall inte säga att jag lider, men det är inte bra. Och knät skulle kunna vara en biverkning av medikament mot högt blodtryck. Skall göra ett försök till när jag kommer hem. Annars får jag byta vårdcentral - till en vårdcentral som vill ta emot patienter. En chef/läkare inom regionen trodde t o m att man kunde boka tid på nätet. Men det går inte.


Icon affären. Är ingen "affär".  Bra artikel i SmP. Förutom rubriken som antyder att det är något skumt med det hela.  Det kommer mer i morgon. Att mark vid olika tidpunkter har olika värden är inget konstigt. Däremot kan man som Storbjörk sa, fundera på hur länge optioner skall gälla. Och Växjö behöver snarare fler Anders Öman än färre. Denne man som är svårt drabbad av Jante. På olika plan.


Den s k 55-åringen är stamkund i kommunens kontaktcenter och en del andra människor också. En
politiker är  nästintill terroriserad av en av dessa "juveler". Växjö kommun är under stundom en akutpsykiatrisk klinik. Så ser världen ut.
I trakten av Chania


20161007