söndag 9 oktober 2016

Helvetet på jorden - God natt Sverige

Smått surrealistiskt att börja tänka. Sitter i solen på bättre hotell vid havet. Bara 50 mil österut omkommer människor som vill ta sig till en bättre värld. Läser därtill Mario Vargas Llosas bok Keltens son. ( Undrar hur mycket Jan Guillo tillskansat sig? )
Boken är en av alla uppgörelser av belgarnas kolonialsation i Afrika. Och gummibolagens härjningar i Amazonas! Otäck läsning i en vacker skönlitterär förpackning som mer än väl visar att De Aderton gör ett klokt val emellanåt. Nu höjs röster för att akademin skall vandra samma väg som muséer, teatrar och dagis. Syssla med normkritik. Hoppas att akademin i år väljer en extremt introvert person som ingen hört talas om. På pin kiv.


Lika extremt är Lund. Som bygger nya centrala bostadsrätter för flyktingar. Bara Lunds enda oppositionsparti, Lib, som protesterar.


Självömkan. De saker jag ägnat minst intresse åt i livet är privatekonomi och egen hälsa. Har nu haft tid att sitta på nätet. Min sex månader stelhet i en hälsena kan ha blivit en kronisk åkomma. Haltar idag. Vården ville inte ha mig. Ser vad som kan göras. Ser Susanna Kallur träna. Excentrisk träning. Med ryggsäck? Kanske behöver ett besök hos en sjukgymnast. Nån tablett? Hälseneinflammation är en inflammation utan inflammation. Vad skall man med läkare till om man kan söka på nätet? Fri förskrivningsrätt? Av piller. En del läkare som ägnar sig åt detta blir aldrig av med sitt leg. Eller skumma advokater. Mer sammanhållna yrkeskårer än politiker!


Mitt knä, i detta anfall av självömkan. Ser inget entydigt på nätet. Svullet. Stelt. Nån biverkning? Artros? Behöver veta. Haltar och linkar.


Hemma. DFF gör sitt. Öster har inte råd att strula till det och komma till kommunen ännu en gång!
Läser i Sydsvenskan att maffian är starkare än polisen i Malmö. Det förklarar väl polisbristen i Växjö. Och hur regeringen inte har kontroll på vad som händer i vårt land. Ask, Ygeman&Johansson framstår inte som vinnare! Sverige är ett paradis för kriminella!
PS Läser i SvD att mark- och miljödomstolen kan förbjuda JAS-plan på Öland av bullerskäl. Bullernormer är således överordnade svensk säkerhet. Detta skulle inte kunna hända någon annan stans på jorden. Jurister på låg nivå styr Sverige. Inte regering och riksdag. God natt Sverige! Putin skrattar när klippen från ambassaden förmedlas. Man kan lita på att svenskarna inte lägger sig i. DS
DS


Kreta 20161009
Bo Frank