måndag 2 maj 2016

Smått och stort! Dissar sossarna Växjö?

Försöker hålla humöret uppe. Ännu en helg med förkylning! Såg DFF vinna lätt på Myran. Deras coach smartare än jag. För en gångs skull vara Ritah inte på topp. Men hon fick fortsätta och gjorde mål. Och det behövs ett helt lag. Och olika kvalitéer gör det hela. 5 - 1 var i underkant.
Köpte nya cyklar till mig och lilla frun. Monarkin växer. Två nya Monark. Och givetvis flaggade jag för kungen. Miljön och kungafamiljen är det bästa vi har i Sverige.
Valborg. Med raketer. I ett av länets vackraste samhällen. Klavreström. Med goda vänner. Långvarig tradition. Hemma 2 på natten.
Steg upp 07.00. Hämtade lilla mor vid 08.30 och körde med hennes lilla bil på gravrunda. Mormors grav i Tävelsås och farmor och farfars i Tingsryd. Till Blekinge. Klippte gräs. Satte växter och vattnade. Lunch på Vägga i Karlshamn. I solen vid vattnet. Blekingar är lite lata? Fiskbutiken stänger redan 14.00 på lördagar och helt på söndagar. Ofattbart med så mycket besökare i Vägga. Halvbra mat. När man t ex serverar utmärkt stekt strömming med mos har man den billigaste jäkla lingonsylten. I stället för rårörda lingon. Djävulen sitter i detaljerna!
Vi gjorde en härlig fyra rätters för våra vänstudenter. Flickorna har en osvensk och härlig aptit! Såg så mordet på Nilen. Har visat alla  Bergman, Beatles och svenska filmer med klass! Stupade i säng! och somnade framför TV:n.


Intressant i DI i fredags om Fridolin och Ylva Johansson som bråkar offentligt med sin GD. Som vanligt lyxig och intressant Week-End. I DI alltså.  Intressant ledarstick i SvD under rubriken Jihadism i gängmiljö en europeisk trend. Amir Rostami, forskare på kriminella gäng säger " Både defensiva och offensiva polisiära metoder behövs ". " Vi har under många år haft alltför mycket fokus på att vara defensiva vid upplopp och kravaller. Oavsett om polisen möter en svordom eller stenkastning, måste vi ingripa".
I SmP läser vi att nästan inga knallar omkring i första majtåg. Inte ens alla sossar som har arvode masar sig fram till tåget. Smålänningen skriver att bara ett par dussin s demonstrerade. Sossar är vilsna över lag. Och en okänd person talade hos s i Växjö!


Däremot satsar s i Kalmar. Nästa partiledaren, enligt Johan Persson. Ardalan Shekarabi. Som hyllar Kalmar som en lysande kommun. Fast Kalmar ligger extremt sämre till än Växjö i alla sorts rankingar!! Detta visar att s har gett upp kampen om Växjö! Jag måste dock säga att Shekarabi är en av de mest lysande politiker jag träffat. Han har det mesta. Smart, trevlig och kunnig. Sen är jag lite allmänt svag för perser! Skall medges! Av olika skäl!
¨
Idag. Många möten. Med Green Cargo i Alvesta. Visste ni att alla politiker pratar om mer gods på tåg och höjer samtidigt banavgifterna!!!???


Nya aktörer in i  Växjö på en extremt het bostadsmarknad. Möte med förtagare. Bra möte med polisen för att klara ut hur antalet poliser har utvecklats. Min förtroende för polisen i Växjö är stort! De gör vad de kan. Alliansen körde polisen i en återvändsgränd och för sossarna är det bättre att satsa miljarder på Migrationsverket än att satsa på lag och ordning. Och ökad trygghet.


Sommaren är här. Sverige är uthärdligt fem månader om året! Fler möten.


I morgon bitti frukostmöte på Residenset. Lite krig med tjänstemän på Länsstyrelsen!?


Så kommunstyrelse hela dagen. Först au och så kommunstyrelsen. Därefter träff med Regnbågen. Alla ordföranden och presidier i Blågröna Växjö. Är det något jag hoppas lämna efter mig det den stämning vi har tillsammans.
Som alltid, kära Växjöbor. Vare sig ni bor i Tveta, Lammhult eller på Hovshaga! Tack för ert stöd och tack för att jag fått chansen att leda Växjö under så många år! Längre än någon annan i modern tid. Och då skall man ju inte sabba detta genom att försöka bita sig kvar så man får ledas ut!!??


Onsdag. Budget 2017 med blågröna. Så Borgholm nästa måndag och tisdag. Då sätter vi det mesta av kommunens budget 2017. Och jag kan redan nu avslöja oppositionens budgetförslag!


1. Mer pengar till allt utom infrastruktur och kultur.
2. Skatteökning fast kommunen gjort 11 år av överskott!


Bo Frank
Växjö 20160402