tisdag 15 mars 2016

Sossarna i Växjö driver en näringslivsfientlig politik

Blågröna Växjö fortsätter att utveckla kommunen. Vi får uppskattning på möte efter möte, där vi träffar medborgare och företagare. Nästan allt går i vår väg. Det är byggkranar över allt i Växjö. Kommunens ekonomi är under kontroll. Alla som bedöms vara i behov av särskilt boende får det i tid. Förskola och skola får utökade resurser och resurserna kommer att öka också i budget 2017. Blågröna vill släppa in pensionsfonder och seriösa fastighetsägare att vara en del av Växjös utveckling. Alla städer byggs av kapital. Skulle Växjö vara en isolerad ö som stänger kommungränsen för företag som vill investera? Sossarna i andra kommuner i Sverige skakar på huvudet när de hör hur s agerar i Växjö. S i Växjö säger nej till att planlägga ny verksamhetsmark i Växjö. Man går emot när näringslivschef och planeringschef enigt föreslår politiker att avsätta mer mark för nya företag. Man har vid upprepade tillfällen gått emot planläggning av fler villatomter fast Växjös behov av villatomter är enormt. Man är emot att öppna upp centrum för fler bostäder i kommunhuset. S i Växjö har hamnat i ett nejsägeri tillsammans vänsterpartiet. Det är illavarslande med detta synsätt för Växjös framtid. Men å andra sidan kan ett sådant förhållningssätt leda till att blågröna får fortsätta att styra Växjö. Medborgarna gillar inte dysterkvistar som vill stoppa utvecklingen! Och som bara kräver nya kommunala utgifter och att allt skall vara gratis för allt och alla. Som alla veta, som läser dessa spalter, så är det ytterst sällan jag ägnar mig åt att kritisera s. Men nu har det gått över gränsen. Och det måste jag påtala!


Har en eloge att ge till Alvestas kommunledning. Det har lyckats snoka upp att länet har ett lyxhotell och lagt en konferens där. Jag visste inte det fanns ett lyxhotell i länet! Speciellt inte som jag själ bott  där både där både privat och i tjänsten. Det är bra att Alvestas kommunledning träffas pratar sig samman om kommunens framtid.


Har haft en spännande helg bakom mig.  Och veckan har rivstartat. Sitter nu på fullmäktige och hör om alla de faror som hotar om något annan än kommunen äger bostäder..... Det är absurda argument som framställs.....


Gläds över Sveriges mest omfattande Earth Week och imponerad över alla samarrangemang. Kommer att vara med i en del aktiviteter. Skall bli spännande att få vara DJ igen på ett känt tak i Växjö! Vi ses i vimlet!
Bo Frank
Växjö 20160315