torsdag 31 mars 2016

Jag blir irriterad

på hyfsat bra betalda personer i offentlig tjänst som uppvisar slöhet, som inte ringer tillbaka eller som gör sig oanträffbara. Har nästan i ett års tid försökt att nå bostadsministern för att fråga om han kan medverka på en internationell konferens i Turkiet i början på juni. Det har gått brev, mejl och telefonsamtal till ministern och till personer i hans närhet. Tillfrågade honom personligen i Paris i december. Energy Cities, som organiserar nästan 7000 borgmästare i Europa,  har försökt. Och jag tycket det är extra skämmigt som svensk och vice president i styresen att framstå som ett fån. Leder dock Sveriges tjugonde kommun och kan inte ens nå en minister för att få besked. Ja eller nej. Har igår och idag via regeringens växel försökt att nå någon ansvarig i närheten av Kaplan. Inser att han inte sitter och rullar tummarna och väntar på att jag skall ringa! Växeln har kopplat hej vilt, har också blivit bortkopplad. Folk är på semester. Det är jag med! Och svarar på alla mejl och samtal. Och någon i en ministers närhet borde ha jour. Det har vi i Växjö! Idag på fm fick jag tag på en s k politisk sakkunnig. En vänlig ung man som inte hört talas om förfrågningen.  Efter flera mejl svarade en kanslist att hon heller inte kände till ärendet. Vet att lokala mp fortlöpande försökt att få kontakt. Och tjänstemän i Bryssel har försökt. Får se hur detta slutar!
Första gången jag hade kontakt med en s k politisk sakkunnig var en yngling i regeringen Bildt. Sakkunnig i bostadsfrågor. Visste inte skillnaden på detaljplan och översiktsplan. Hade inte hört talas om en markanvisning. Har sedan dess haft/har fördomen att sakkunniga inte kan något i sak utan uppbär lön för att finnas i ministerns närhet. Medger att det säkert finns en och annan sakkunnig som kan nåt i sak. Tänker på Kafka och Strindberg när man försöker orientera sig i maktens labyrinter. Har dock upplevt att ministrar svarat och ringt tillbaka. Tobias Billström och Ardalan Shekarabi är två exempel i raden! För att inte tala om den gamle skolministern och bildningsmannen Bengt Göransson. För 100 år sedan. Till en obetydlig skolstyrelseordförande i Växjö!


Svinkallt och blåsigt idag på morgonen. Tröjan på första milen på promenaden. Dock flödande sol. Jobbeftermiddag. Kommunalt och lite moderata saker. Vi har spännande motioner till vår stämma i länet. Om att återinföra plikttjänst och allmän värnplikt. Gillar själv plikter. Och att införa sockerskatt. Gillar den motionen också. Skräp skall vara dyrare än nyttigt. Varför annars skatt på tobak och sprit. Hustrun tar en repa på stan. Börjar bli långtråkigt. Längtar tillbaka till jobbet. Hem söndag morgon.Lakers. Mamma på middag. Måndag full fart. Skall årsmötestala i Uppvidinge på kvällen. Nästa vecka är det också kickoff för budgetarbetet 2017. Det skall nog gå vägen denna gången också!


Hustrun påpekade häromdagen att jag måste beskriva hur Beatles hemsöker mig också på denna resa som på alla andra! Var jag än kommer in så är det Beatlesmusik. Och ser diverse prylar i butiker. Den finaste upplevelsen var i början på veckan. På en enkel strandrestaurang satt en vacker ung dam med sin fiol. Hon spelade den ena Beatleslåten efter den andra. Hade uppenbarligen ett nothäfte där ganska många låtar tonsatts för fiol. Men har ännu inte köpt nåt. Kanske ikväll. Skall hämta upp hustrun hos frissan och så sen repa på stan med middag!
Malaga 20160331


Bo Frank