onsdag 30 mars 2016

Drar från fulheten till det vackra.....

Malaga är en ful stad. Faktiskt. Mellan strandpromenaden och den vackra katedralen har man tillåtit ett fult Marriott hotell! Vi åkte till det vackra. Buss till Nerja. Kanske den vackraste staden vid solkusten. Rent, snyggt, charmigt och inte så turistiskt. Man har valt den lägre bebyggelsen. Och så kronan på verket idag. Spaniens vackraste by Frigliana. Och mest välhållna. Byn byggdes av morer som slogs ihjäl av spanjorer. Vitt, vitt, vitt.  Inte en reklamskylt. All "reklam" var plattor i mosaik. Skulle kunna sitta där. Ensam. Och skriva ett par månader. Gå promenader och se ut över havet sex km bort, på allla vackra kullar och dalgångar.
Lunch på stranden i Nerja. Bytte restaurang sedan några feta tyska män i min ålder uppenbarade sig i illgröna linnen och shorts. Nån sorts moralpolis behövs om man skall kunna njuta av en måltid. Hustrun köpte en underbar Picassoklänning. Dagen var gjord. Tillbaka till fula Malaga. Vi går ut sent. Har fått 70 mejl idag som jag skall ta itu med innan vi hittar en tapasbar.
Läser om en sportchef i SmP som nästintill inte ger intervjuer. Divalater! Slutenhetskultur! Störs också av uppgifter om att s k ensamkommande kan få efterlevandepension om man på heder och samvete kan skriva under att föräldrarna är döda. Arvet efter Reinfeldt ter sig mer och mer groteskt!Vi kanske ser en ny våg av migration. Svenskar som fått nog!
Malaga 20160330
Bo Frank