fredag 5 februari 2016

Marylin Monroe, Bismarck och Cheryl Jones Fur - inte uppraggad av någon våldsam kvinna!

Vad har jag gemensamt med dem? Vi har alla besökt krogen,  Röde Oxen i Heidelberg, en av de äldsta krogarna i stan. Muntert där i går när Oberbürgermeister Dr Eckardt Würstler bjöd tillrest styrelse på middag. Enkelt. Bastant. Tysk mat, öl och vitt i gröna remmare. En hel drös med turkar, skottar, irländare, en polack, belgare, en finländska, tyskar, holländare och fransmän! Och vi som pratade om Växjö. Allsång. Det enda alla kunde var!!?? Beatles. Och pianisten givetvis! Det är så besynnerligt, men inte märkligt, att alla har Beatles som minsta gemensamma nämnare. Överborgmästaren berättade att det denna kväll var de våldsamma kvinnornas kväll. Det kunde komma en utklädd kvinna och ragga upp en man! Och männen skulle klippa sina slipsar vilket överborgmästaren gjorde, och en slipsklädd polsk borgmästare! Hade ingen slips. Och det hela gick lugnt till. Men läser i tyska media att det tydligen varit " problem" i Köln igen! Uppe med tuppen. Svenska delegationen hade morgonpromenad. Styrelsemöte och workshop i det gamla rådhuset, en gåva från universitetet!


Studiebesök hela dagen! Hedielbergs planeringsprocess för nya bostadsområden liknar Växjös, men det finns element vi kan tillföra.


Hemma på hotell An der Rathaus.  Visste om den glada nyheten om Wismas grej med DFF. Det kommer mera. Mitt favoritlag i Växjö.


Kommunerna i Sydost fortsätter att arbeta för att Sverige skall dra nytta av vår tillväxt. Märker att vissa ledande politiker i vårt län inte har en susning om förutsättningarna för infrastruktur.


Missämja på en kvinnodominerad arbetsplats i Växjö. Min erfarenhet säger mig att det oftast handlar om bristande kommunikation. Detta kommer givervis att klaras ut.


Sur kommentar. Fick för ett år sedan höra om att alla inte har tillgång till arbetsutskottets handlingar i regionen. På ett moderat gruppmöte sa vi att detta borde vara det naturliga. Märker nu att sossarna hjälper sd att göra dem till martyrer. Anser att slutenhetskultur leder fel. Försöker i Växjö inpränta öppenhet och snabb återkoppling till media. Öppenheten gäller givetvis inte arbetsmaterial som avhandlas internt. På samma sätt som allmänheten inte har tillgång till medias "morgonbön".


Men det blir fel som regionen nu har skött det hela. Och media har varit snälla mot de ansvariga!


Sitter nu och städar efter den knyckta kalendern. Och fryser. Har gått omkring, prydlig men tunnklädd. Ett par timmar! Och sett det "nya" växa fram!


En timme till nästa aktivitet!


Har fått erbjudande av EC att i princip bara åka jorden runt under några år i det nya projektet att starta Borgmästarkonvent i andra världsdelar! Smickrande! Kommer att gå in i detta på ett eller annat sätt i mitt nya liv!
Bo Frank
Heidelberg 20160105