söndag 7 februari 2016

Du skall inga andra gudar hava.....

Schlagerfestivalen speglar det sämsta med s k Public Service. Smaklöst, ekivokt och på en låg konstnärlig nivå och utan finess. Det var väl Christer Björkman som avsågs när programmet startade och vi stängde av. Programmet är ett hån mot människor som tillhör olika religioner. Om det skulle vara en kommersiell kanal. OK! Men att jag skall få en räkning varje kvartal för att betala dena smörja är skandal. Är detta förenligt med internationell lag? Är detta prövat?

Hemma igår em. Resan från Heidelberg gick geschwint.  ( Rätt stavning ? ) Lilla frun väntade med god fiskmåltid. Läste SmP. Mycket Bo Frank hade klumpat ihop sig just denna dag. Svårt för SmP att värja sig även om de försöker. Speglar bara att jag är den mest aktiva politikern i länet. Skrytfullt men sant. Men ett övergående problem. SmP felciterar mig aldrig. Och proffsiga medarbetare även om en och annan kvällstidningsrubrik kan slinka igenom. Hade jag varit redigerare hade det varit än värre!

Läste. Läste ikapp. Slängde en gammal trotjänare. En svat Samsonite som säkert varit med mig i 25 år. Utsliten kabinväska. Och kommunens vita kabinväska  -  Europas grönaste stad - börjar bli slabbig efter att ha åkt bandet för många gånger. Försökte hitta nåt nytt idag. Jakten fortsätter.

Morgonpromenad. Högmässa och prästvigning. Högtidligt. Stortrivs i domkyrkan. Prövade att storhandla på COOP på Norremark. Gillar att kolla läget även om det mest blir att gå till Konsum i stan och någon gång Maxi eller Kvantum. Det bästa med COOP Norremark var den supertrevliga personalen och att det var "lagom" stort.

Läser mycket och lyssnar på P1. Kristna flyktingar trakasserade på flyktingboende i Sverige. Skall de som kommer hit tillåtas ta med sig religionskrig?  Härligt att lyssna på Filosofiska rummet. Kanske mitt favoritpritprogram på radio tillsammans med Människor och tro.

Bekymrad. Klimatfrågan. Det går trögt i världen och det ser illa ut. Växjö, 60% förnyelsebar energi idag. EU har målet 20% 2020. Och värre på andra håll på jorden. Tur att mp finns i Sverige som pådrivare! Och tur att m finns för att skruva flyktingpolitiken på en rimlig nivå. Alliansen borde se mp som en möjlighet i riksdagen.  Mp är ett parti som faktiskt visat att man kan ta ansvar både i Växjö och Stockholm. M sitter fast för mycket i kärnkraftburen! Tyskland under konservativ ledning leder avveckling av kärnkraft, drar Europas ekonomi och satsar på förnyelsebar energi!

ÅKB. Bra i SmP. Åsa är begåvad och bra. Men det blir nog inte trovärdigt i längden att tro att integrationen skall lösas genom obegränsat flyktingmottagande, ökade socialbidrag och högre skatt för alla som arbetar! Och bara skylla s k utanförskap på alliansen. Och inte ha ett enda konkret förslag!!  Det största utanförskapet finns i Malmö där s styrt i 100 år!

Och. Jag sätter en flaska skumpa på att det statistiska utanförskapet kommer att öka under sossarnas styre i Sveige.  Det är en matematisk konsekvens av ett extremt högt flykingmottagande. Jag har inte sett ett enda förslag till hur Löfvén eller ÅKB skall klara Europas lägsta arbetslöshet! Och det är väl därför alliansen sitter så lugnt man kan i båten och ser den kapsejasa lagom till valet 2018. Men om den går på grund innan dessa, då måste strategin omprövas. Kan man se en sjuknade båt utan att ingripa? Men frågan är val bara när?

F ö in stämmer jag i ledaren i SvD idag. Nu måste sd börja ta avstånd på riktigt från mobben som misshandlar barn, invandrare, polis och ordningsvakter! Det går inte bara att sitta på läktaren och se på.

Nu snart sätta igång att laga middag till mamma som kommer snart. Det blir riktigt gott!


PS Sverige står inför eskalerade bråk på flyktingförläggningar! Vi har bara sett början på en förskräckande utveckling av svåra konflikter på förläggningar och i samhället.  Och var och en för bedöma vem som bär ansvaret!  Jag har så många vittnesmål från människor som kontaktat mig under lång tid. Både anställda på Migrationsverket och ett antal flyktingar. Ingen skulle tro mig om jag berättar vad jag fått veta. Det skulle initialt kallas för svartmåling. Frågan är om media får dessa?  Och om man tiger eller ej? Jag vet inte i dagsläget.  DS

Bo Frank
Växjö 20160207