fredag 8 januari 2016

Föreslår inte det jag tycker

Torsdag. Diverse trevliga möten hela dagen. Borta på middag. Var dessvärre på vårdcentralen och fick kränga på mig en blodtrycksmanschett för att ha ett dygn. Men det var helt OK! Att ha manschetten, inte resultatet! Lämnde in den idag och får med all säkerhet medikamenter på måndag. Om jag lever tills detts. Högt blodtryck. Allra högst på morgonen efter min sedvanliga stora klunk av Lixir S med en massa koffein!

Mötte bl a en pensionär igår på som ville träffa mig och Ulf Hedin. Kritiska frågor kring utskrivning från lasarettet. Frågor kring biståndsbedömning. En kräsen,  men positiv och trevlig dam. Berömde maten i hemtjänsten och att personalen var trevlig. Skulle aldrig få utrymme i media!

Idag småmöten. Hela eftermiddagen på Almi.

Kan knappt gå ett steg på stan utan att folk vill säga nåt. Glad för att få förtroenden. Idag en utländsk man som på knagglig svenska gav fullgoda skäl till att vi borde ha skoluniform på våra skolor i Växjö/Sverige. Minskad mobbing för brist på märkeskläder, lätt att känna igen vem som hör hemma på vilken skola ( han angav Trollhättan ) och lägre kostnader för föräldrarna. Han kände lite vanmakt att inte kunna köpa det  " andra  hade "! Delar hans uppfattning till 100%. Har alltid tyckt att vi skall ha skoluniform. Det andas likvärdighet, ordning och reda. Men uniformiteten i detta avseenden hör hos de flesta inte hemma i vår tid,  i vårt land. Därför meningslöst att driva frågan. Men alla ungar har ju redan Conversedojor oavsett väderlek. Bara att fortsätta uppåt! Tänk om några modiga skolor drev igenom detta. Eller en grupp föräldrar!

Tokigheter i Europa. Polen håller på att glida in i samma svarta hål som Ungern där mörkermän styr. Kanske dags för att bilda ett nytt EU som tror på pressfrihet, mänskliga rättigheter, marknadsekonomi och gemensamt ansvar för de flyktingar som man kvoterar in! Och som tillåter kritisk granskning av alla religioner utan den självcensur som nu finns i Sverige och andra länder i EU! Och som har nolltolerans mot länder som inte klarar av att ta itu med korruption.

Angeka Merkl. Föreslår idag att asylskökande som döms till fängelse inte skall få sin asylansökan prövad. Hoppas detta också blir Sveriges hållning,. Kommer att driva detta inom m.

Tokigheter i Alvesta igen. Finns inte en kommun i Sverige där det sker så många konstigheter och där det finns sån missämja. Håller inne med vad jag vet, företagen i Alvesta uppskattar inte alla negativa skriverier. Som inte saknar grund!  Har som sagt blivit uppvaktad av företagare som vill att Växjö skall ta över Alvesta. Man kan heller inte säga att det är så enkelt som att de partier som är i opposition har fel i allt!    

Människor i Växjö och annorstädes upplever att politiken inte klarar av att skapa den trygghet man är van vid. Sverige saknar både försvar och polis. Och hos världens friskaste befolkning skenar kostnader för sjukskrivning. Och den snabbaste vägen till rikedom är att driva flyktingboenden hyra ut del av kommunala lägenheter svart och liknande. Jag anser att det offentliga måste börja driva flyktingboenden!

Helg! Då sliter de flesta positiva Växjöborna i föreningslivet, nattvandrar och gör livet lättare för någon annan människa. Vi har fantastiska medborgare!

Bo Frank
Växjö 20160108