lördag 30 januari 2016

Bo Frank på villovägar

Läs boken Buss på villovägar. Eller se filmen med Marilyn Monroe!!!

Kvällsposten hade en helsida om kommunalråd på villovägar. Och kvällspress. Vi deltog inte på en energikonferens en vecka i Frankrike. Vi var inbjudna talare. Två övernattningar. Arrangören betalade!

Nästa iakttagelse. Kulturvänstern och Skånemoderater klagar på gränskontroller som ett sätt att hindra den ekonomiska utvecklingen. Trams! Kom till Kastrup i torsdags strax efter 17 i värsta rusningstrafik. Passkontrollen till tåget 2 sekunder. Passkontrollen i Hyllie. 0 sekund. Polien gick igenom vagnen när tåget ändå stannade! Varför skriver inte meddia om detta.

Ständiga snyftreportage och hur synd det är om "flyktingar" som inte får asyl i landet med världens mest generösa flyktingpolitik.

C i Tingsryd vill öka skatten för att rädda landsbygsskolor. Verkar vettigt. Men om fler flyttar bl a av för hög skatt får ju skatten öka än mer. Och då flyttar fler. Räddningen stavas kommunsammanslagningar. Färre och bättre skolor som kan attrahera duktiga lärare.

Hemma sent torsdag kväll/natt. Till jobbet tidigt fredag morgon. Körde så ,  ganska trött, till Brösarp för kommuninternat med länets moderater. Lite nedslitet ställe med fantasisk mat. Och m i länet är på topp. Varning för m i Alvesta. Kommer att ta nästa val. Hoppas på traditionell allians med mp både där, i Tingsryd och lite varstans.

Kom till Växjö idag vid 15.30. Körde 16.00 en Beatlesseans i kommunhuset som en del av Kulturnatten. Salen fylld till tre fjärdedelar. Glad för det.

Hem. Lite trött. Tvätta, post, läsa i kapp och besvara mejl. Hustrun i Köpenhamn för att hjälpa dotter med ännu en flytt. Dottern chef för Interpol om 15 - 20 år!

I morgon bitti hjälper jag till i en flytt, går till mor på brunch och åker så till Stockholm för att få "domen" från den s k Sverigeförhandlingen. Har umgåtts med min kollega i Lungby i ett dygn. MB är en stjärna! Blir varken glad eller ledsen oavsett utgången. Får vi inte station fixar det sig ändå. Får vi möjligheten kanske vi måste avstå om regeringen vill skinna kommunerna. Är hyfsat bra på poker.

Lakers får skärpa sig. Och ta varje match på allvar. Det sitter nog nu mer i huvudet än i benen!?

Växjö DFF har otroliga ambitoner och är mina favoriter. Men kommunen kan inte stötta dem mer än snittet för andra klubbar i samma läge.

Vår partisekreterare i lördagsintervju. Skulle kunna bli en bra boxare. Duckade och steppade undan på ett skickligt sätt. Bara sådana som jag,  som har framtiden bakom mig - och som inte står på någon belöningslista i partiet - som kan säga hur det är!  Och m har varit korkade som anmält s till KU för bristande ansvar i flyktingfrågan!!! Och som ett brev på posten anmäler s moderaterna för samma sak! Jäkla spel och lek!

Jaha.  Har räknat ut att jag denna vecka Måndag till Söndag haft 78 timmar i/på jobb!

Trevlig helg!

PS Hör rektorn på Karolinska bortförklara bristande åtgärder mot forskningsfusk etc. Inte helt ovanligt i den akademiska världen att medaretarna har extrem frihet som inte skulle vara tillåtet på någon annan arbetsplats. Detta sänker Karolinskas rykte. Det blir nog rektorsbyte. DS

Bo Frank
Växjö 20160130