tisdag 22 december 2015

Räcker inte till

för att göra allt jag vill.

Ännu en trevlig julavslutning igår. Som avslutning på en fullspäckad dag. Idag på fm mest inre arbete. Var först på jobbet idag. Och många politiker och andra har stämplat ut. Lunch med några av kommunens medarbetare. Juluppvaktningar. Är glad över att Växjö inte gör som en del andra kommuner. Stänger ner julavslutningar/julgåvor till anställda, Bättre att ha 99 glada anställda än 100 sura.

Direktsändning i Radio Kronoberg om VEAB. Direktsändning i P1 om Bromma.  Skickat iväg en debattartikel till SmP som jag hoppas kommer in framledes.  Gick till Konsum för att hitta lite småplock. Lilla mexikanska solen hos frissan. Var själv på samma ställe igår. Marias hårstudio. Maria dessutom ny i Företagarnas styrelse. Maken har fotvård på samma ställe. Bra stämning. Många glada skratt. Kände igen alla andra kunder.

Känner nästintill dåligt samvete för att vara ledig en stor del av morgondagen. Göra köttbullar på ett spännande nytt recept från KF:s medlemstidning. Och revbensspjäll från ICA:s medlemstidning. Handla julgran som skall kläs i morgon kväll. Samtdigt som julskinkan ligger i ugnen. Lilla frun jobbar större delen av morgondagen. Gillar att fixa och dona i köket. För oss och för gäster. Och tända hav av stearinljus.

Glad för att gå på stan. Glada tillrop. Hälsa Beatles! Gud Jul! Du gör ett bra jobb! Fast igår kom ett brev utan avsändare som påstod att jag var en idiot. Fick glädjande nog dela dessa omdömen med Anna Tenje, Ulf Hedin och andra. Var alltså i gott sällskap.

Fick ett tips på radion om ett nytt klipp på nätet. Bruce och Paul. Kolla själv! Bara skriv Bruce och Paul så dyker det upp!

Har de senaste två veckorna fått samtal från småföretagare som vittar om hur anställda eller f d anställda bara sjukskriver sig när det inte passar. Och sjukskrivningarna drar ju iväg i Sverige. Men i vårt land ifrågasätts nästan aldrig läkare. Att sjukskriva sig när man vill har blivit en rättighet som
finns oavsett s k klasstillhörighet eller hur man röstar. Otäckt är det. Fler borde ha Luther sittande på axeln. Lovar att sossarna tvingas till omprövning också när det gäller detta. Världens friskaste folk med den bästa arbetsmiljön kan inte vara så sjuka!

Läser att sossen och näringslivspampen , tillika ordförande i Swedbank, Anders Sundström vägrar svara på frågor om fastighetsaffärerna. Han hänvisar till kommunikationsavdelningen. Tänk om jag skulle pröva det?Återkommer med en riktig julhälsning!

Bo Frank

Växjö 20151222