onsdag 23 december 2015

GOD JUL

Finns det nåt bättre än att joxa i köket och höra Nordegren och Epstein i P1. Och avnjuta ett bättre rött vin!? Naturligtvis hade julgransbelysningen lagt av. men Växjös ljusaste butik hade en. En gammeldags med gröna, hela lysrör.
Jodå, få på jobbet idag. Ännu färre som gick runt Växjösjön vid sju i morse. Skulle bjuda mamma på lunch på PM. Överfullt. Hamnade på ett ställe där lammkotletter inte var lammkotletter. Borde fatta att inte vilket ställe som helst inte fixar just detta. Deras laxsoppa brukar annars vara bra.

Hade valt Aptit efter PM. Men stängt. Synd att Aptit slutar. Ett stamställe. Var skall Elofsson på SmP äta i fortsättningen? Mamma gillar inte Cafe de Lux. Det gör jag ibland. Men de har många gäster i en ålder som gör att man inte behöver anstränga sig. Överhuvudtaget är det si och så med servicekänsla i Växjö.

Det finns några butiker som har medarbetare som är serviceinriktade. Är annars kritisk till dålig servicekänsla. Ni märker att jag återkommer till detta. Förresten. Lilla Mexico på Norrgatan har hög servicekänsla och bra mat. I Stockholm är det alltid bra. Stadium, Johanne, Växjö Elektriska är ytterligare några exempel på butiker som har bra servicekänsla i stan.

Och som jag alltid skriver. Växjöborna är det bästa folkslag i Sverige.

Ikväll. Bara lilla frun och jag. Proväta lite. Läsa min Kronblom. Steg upp fem i morse, så det kanske blir en tidig kväll. Som väl är bara skit på TV. Som vanligt. De borde bara varva Strindberg, Bergman, Beatles med Bachs cellokonserter. Mest vulgär smörja i den Statskontrollerade s k Public Service. Ur öed är tiden. Nu skall t o m Beatles nederstiga från himlen till Spotify!!!

God Jul. Återkommer i mellandagarna. Hoppas jag. Har faktiskt lite officiella åtaganden i morgon. På självaste Julafton. Saknar min ungdoms julaftonsförmiddagar med ridtur och julpyssel i stallet. Och en hel del annat också för den delen. Tiden står inte stilla. På gott och ont. Vissa företeelser idag borde man slippa. Annat är till det bättre. Dock. Objektivt sett har Sverige aldrig varit bättre att leva i än nu. För de flesta. Men hur länge?

Ser Rapport. Som har inslag om de som jobbar på Julafton. Med att laga mat på asylboenden.  Den fråga alla måste ställa sig? De som bor på asylboenden har all ledig tid i världen. Varför kan de inta laga mat till sig själva? Och städa!?
Glad för alla inslag i media om folk som vill jobba med alternativt julfirande både för svenskar och nyanlända. På sjuttiotalet organsierade jag själv detta i moderatlokalen på Sdra Järnvägsgatan! Inget är nytt under solen. Återkommer med några tankar om året som gått. Och en framtidsspaning!

Julaftons morgon. Tillsamamns med Per Schöldberg och ÅKB för att överlämna lite julgodis till polisen i Växjö. Pers idé. Symboliskt sätt att visa vår tacksamhet för deras slit och gott samarbete. Diverse andra social åtaganden.

Nu skall hustrun göra Janssons. Och jag skall fixa honungsmarinerade revben.


Bo Frank

Växjö 20151223/24