söndag 1 november 2015

Skrönor

Har fått frågor om min skröna om Mauritz Andersson. Det enda jag kan säga är att det finns 364 skrönor till. Minst. Som kanske kommer.

Veckan som gick var en hemmavecka, men borta alla kvällar på nåt jobbrelaterat. Drog till Blekinge i fredags och kom till ett vackert gult hus. Med stenfot. Inbäddat i löv av allehanda färger. Efter någon timme vågade sig de rättmätiga ägarna fram. I skymningen, framför köksfönstret, i en begränsad del av trädgärden, samtidigt. På marken. En gröngöling, en fasantupp, fyra rådjur och diverse småfåglar. Och nedfallna äpplen.
Läste, läste. Eldade brasa och åt enkel fiskrätt. Ett gott vitt vin som dock inte passade exakt till fisken. Uppe sex. Srev skrönan om Mauritz. Kunde blivit riktigt bra om jag haft tålamod mer än en halv timme. Frukost till lilla frun. Promenad till Saxemara i dimmor som lättade. Småplock. Bort till goda vänner. Övernattning. 70-tals fest. Gröna hissen. Ostfondue. Och annat gott. Var bara päronhalva med after eight som fattades. Men, det är inte något man längtar efter.

Glad över att fotbollen gick som den gick. Och Lakers gick inte in med allvar mot HV.

Körde via vårt hus tillbaka till Växjö. I minneslunden med mamma. Träffade mors gamla elev Alvar. Alla känner Alvar. Som var där också. Med ljus för Bobbo och Uffe.

Runt Växjösjön. Till Konsum. Fyra personer ville prata politik med mig. Gissa om vad? Och till Hemmakväll. Har gett bort en del filmer i veckan till gäster som vi/kommunen har haft. Svenska filmer med engelsk text. Slut på alla Salander, Såsom i Himlen, Fanny och Alexander med flera. Och slut på förlagen. Hade obeskrivlig tur som i affären hittade två ex av Änglagårdstriologin. Nu är den slut oxå. Och snart säljer ingen DVD. Allt skall finnas på det jäkla nätet. Missade Dowton Abbey. Ett av få anständiga program i statstelevisionen. Efter avslutad politikerkarriär skall sluta betala den s k TV-avgiften. Som bara syftar till att ge terapeutiska arbeten till folk i Kiruna. Lägg detta på skatten om det nu skall dras in pengar!

Hemmajox. Till lilla mor på middag i kväll. Hemma i veckan som kommer. Nästan nåt varenda kväll. Skall dock försöka pricka in James Bond.

Längtar efter ny arbetsvecka. Och alla möten med människor av olika slag. Har hittat en central byggbar tomt mitt i stan. Skall ta detta med de blågröna i morgon. Kanske en skrivelse till kommunstyrelsen. Skall också denna vecka sätta några Beatleskvällar för våra utländska vänstudenter. Som vi träffar då och då. Många sliter. Ringo Starr har nästan spelning varje kväll. Denna höst i Kanada. Som äntligen fått en premiärminister som tar miljön på allvar. Bra att både Kanada och Australien gjort sig av med sina "klimatförnekare".

Det är snart jul.  Och så 2016. Och snart sommar. Känner att jag har svårt att hänga med. Förr var det tiden som inte hängde med mig.

Växjö 20151101


Bo Frank