torsdag 15 oktober 2015

Partistämma i Karlstad - som kyrkomötet!! Och korruption på hög nivå!

Högst besynnerligt. Den första person jag stöter ihop med på gågatan är Suzanne Frank. Som är från Karlstad, på den tiden det begav sig.

Landade med nästintill klarblå himmel. Sola i Karlstad. Frödings gestalt som står staty utanför hotellet där hon serverade. Som alla vet!?

Naturligtvis hann inte slashasarna på Arlanda med att få ombord min resväska. Det hade drygt en timme på sig. Och jag gick på 20 minuter hela vägen från terminal 5 till 3.

Kollade försökringsvillkoren och shoppade det nödvändigaste. Hoppa väskan kommer i kväll eller i morgon.

Partistämma. Det har vi haft förut i Karlstad. Med Sven-Ingvars på Sandgrund.

Partistämma. Vad är en partistämma? Liknas mest vid kyrkomötet. Där mer eller mindre troende samlas för att be till partiledning och instämma i partiets trossatser. En partistämma är liturgi. Ritual. Där ledningen skall få mandat att göra det ledningen vill. Har inga egentliga invändningar. Men bara ett krasst konstaterande. För kunde man gå över lik för att få vara med på stämman. Nu är det som en vanliga dag på jobbet. Och känner man så skall man inte fortsätta åka. Och det tänker jag heller inte göra.

Idag s k utskottsarbete där alla förslag bereds. Och det missade jag. Går in först i morgon. Ikväll träffas de olika länsförbunden för sina ritualer. Först på hotellrum och så på lokal.
Många glada tillrop från en del moderater vid ankomsten till hotellet. Det hade läst Dagens Samhälle. Det har inte jag. Anna Tenje sms:ade dock på morgonen och frågade om hon skulle skratta eller gråta? Får ta reda på vad det står för. Anna som börjar med att gå emot sin egen partistyrelse om LAS. Jag håller på partistyrelsen i detta. Vid ett av hundra företagsbesök jag gör beskrivs  LAS som ett problem. Och vi kan heller inte ha en valrörelse 2018 där LO, S och sd hetsar mot den som vill ta bort tryggheten! Så enkelt är det.

Anna kommer dock att bli en nödvändig röst från landet i styrelsen. Och hedrande att vara vice stämmoorförande. Det går att se Anna på TV hela dagarna framledes. Och jag hoppas få några minuter lördag förmiddag!

Skulle vilja prata i alla frågor på stämman. Allt är av intresse för mig. Men begränsar mig till flyktingmottagande och miljö. Och förmodligen inte miljö eftersom jag ev missar den debatten p g a tidig hemfärd. Världen klarar sig dock utmärkt utan moderat miljöpolitik.

Flyktingfrågan engaggerar. Och hur skall polisen räcka till? Som redan är trött av ständiga omorganisationer. I Växjö har jag och Per Schöldberg redan varit inne på att stötta polisen med kommunala medel. Dock förbjudet. Säker på att det vid nästa m-stämma finns krav på kommunala poliser. Vi kan ju inte lämna medborgarna i sticket.

Är orolig för att politiken inte ser det enorma tryck som finns på vårt samhälle idag. I Växjö och i andra kommuner placeras idag s k ensamkommande flyktingungdomar på hotell. Den notan tar dock staten. Men samma skattepengar.

Tänker göra ett visst nummer på stämman om bristen på korrelation mellan moderat retorik och handling. Få ombud kommer från kommuner med högt flyktingmottagande. Och stor andel utlandsfödda. Min uppfattning är ganska given. Partiledningen klarar inte av att hantera de moderatstyrda kommuner som finns i dess närhet. Dock tacksam för att vi har högt i tak i partiet.

OCH DET VILL JAG AVSLUTA MED. Inget parti i vårt land har f n så högt i tak som i vårt parti.
Ett friskhetstecken.


Drösvis med kollegor i de andra allianspartierna och inom s tycker som jag. Men det vågar inte. Och stämmoombud i alla partier består mest av folk i karriären som bör vara ganska lojal med sin partiledning. Sådana som jag, som aldrig haft ambitioner uppåt och som är helnöjd med att vara en småpåve på landet, finns det inte så många av. Eller?

Så var det detta med Beatles igen. Den 25 oktober är det 52 år sedan Beatles var här? Skulle Paul eller Ringo känna igen sig?

PS Ständigt nya turer om mygel och korruption inom internationell fotboll. Och den svenske fotbollsgeneralen ( alltid s-märkt) är inte anträffbar för kommentarer. En svensk tiger! DS


Bo Frank

Karlstad 20151015