söndag 12 juli 2015

Kommentarer till tidningarna - miljö och flyktingar

Expressen läser jag av princip aldrig. Av lite olika skäl. Men föll till föga när jag såg en bild på Paul McCartney på första sidan. I sann radikal/liberal anda en recension som gav bilden av en medioker föreställning. I Aftonbladet och i andra tidningar hyllades Paul och konserten.

Gick i lätt duggregn från Söder ner mot stan. Nedslag i diverse affärer. Musikantikvariat för min del på jakt efter att fortsätta gårdagens kick med lite fler Beatlesprylar. Och hustrun nedslag i andra affärer. Min fru är den enda kvinnan på jorden som i det närmaste är helt utan skor.( Imelda Marcos höll förresten på att fängsla Beatles 1966)

Tåg till Alvesta. Ett relativt nybyggt resecentrun. Skräpigt, snusloskor, urin i hissen och hela anläggningen andas budgetlösning och förfall. Lika dant i Växjö. Skulle flygpassagerare acceptera terminaler som såg lika dana ut?

Dotter och sambo hade mat klar när vi kom till Blekinge. Spelade plump/beredskapsvist halva natten. Solig lördag. Lång och lat dag.

Nils Posse i tidningen. Ponera att lantbrukare Johansson och hans familj i generationer skött damm och luckor. Efter konstens alla regler. Och så kommer plötsligt staten med hot och förelägganden. Kanske skulle Janne Josefsson ryckt ut och frågat vad staten sysslar med. Och normalt sett tar ju media parti  för den enskilde i konflikt med myndigheter. Detta gäller givetvis inte Nils Posse. Som jag skrivit tidigare. Är man moderat, greve, politiker och har en massa mark. Bara kombinationen i sig är suspekt för vissa.

Tillbaka till miljö och flyktingpolitik. Jag saknar en svensk regering som sticker ut i världen när det gäller miljö-och klimatfrågr. Skulle alla länder vara demokratier och marknadsekonomier skulle marknaden sätta pris på vårt sätt att leva. Nu bor halva jordens befolkning i diktaturer och miljöpolitiken i USA blockeras av korkade republikaner som saknar insikt i det mesta. Extrema vädertyper uppträder dagligen. Skall bli befriande att få lyssna till dagens sommarpratare, Johan Rockström. Igår var det en medioker s k komiker som jag redan glömt namnet på.
Och sluta köp brasiliansk kött. Regnskogar skövlas för att ge plats åt soyaodlingar. Ät mindre kött och ät svenskt. Är helt för Paul McCartneys Meatfree Mondays.

Att vår flyktingpolitik har kollapsat är ingen hemlighet. Konstaterar att fler och fler borgerliga ledarsidor pratar om begränsningar. SvD, DI med fl. Och allt fler fria skribenter. På sossarnas kongress nyligen fick detta ämne inte ens diskuteras. Detta har upprört många sossekommualråd ute i landet. Svenska toppolitiker i Stockholm som rör sig ett ständigt mingel med likasinnade ser inte hur det är i Braås eller i Lammhult. Eller på andra platser ute i landet. Vårt välfärdssystem är inte uppbyggt för att det skall komma 100 000 personer per år och gå rakt in i våra sociala förmåner eller t o m få ännu fler förmåner!! Det går mot kollaps!

Härförleden skrev en vänsterpartistisk riksdagasledamot om hur fundamentalistiska islamister styr hur kvinnor rör sig och klär sig i svenska förorter. Partiledningen ryckte ut och avfärdade det hela,. Givetvis. De påstår att det är fattigdom som leder till förtryck! Otroligt! Detta kommenteraras skickligt av DN:s ledarskribent Amanda Björkman. " Om fattigdom vore hela svaret skulle Saudiarabien vara ett kvinnoparadis".

I Sverige klarar inte ens någon i någon partiledning av att se att burka är ett symptom på ett något är fel!

Nu skall jag som vanligt förbereda frukost till min mexikanska solstråle. För mig skiner solen även molniga dagar!

Blekinge 20150712

Bo Frank