onsdag 17 juni 2015

Kalla in Dr Phil!

Budgetfullmäktige i Växjö igår. Mellan 09.00 till 22.00. Som vanligt. Hård debatt, tuffa tag men som alltid en vänlig underton. Skratt, applåder och ovationer. Vår blågröna femklöver vann som förväntat. Storsatsning på skolan, minskad skuldsättning och medborgarna slipper höjd skatt!
Hemma 23.00. Öl och fotbolls-VM.  Till 01.00!

På jobbet strax efter 07.00. Inte helt utsövd. Medges. Diverse möten. Till kapellet på Hovshaga. Avskedsstund för Ulf Ekerot. Som Uffe velat ha det. Blivit ombedd att hålla kort tal. Några av Uffes favorit Beatleslåtar. Nästan samma som jag skall ha på min begravning. Acrosse the Universe. Fick en dödskänsla första gången jag hörde den 1969. Stämningsfullt. Det fanns dock personer jag saknade.
Varm korv och ett äpple till lunch.
Till Regionfullmäktige. Så långt man kan komma från stämningen i Växjö. En surrealistisk dödskamp mellan " blocken" som efter åtta timmar slutade med att Regionstyrelsens ordförande blev så ledsen/utmattad/förorättad så att fullmäktiges ordförade fick bryta sammanträdet. Och fler företrädare för majoriteten börjad gråta! Vad är detta? Under åtta år klarade Suzanne Frank den enda vendettan efter den andra. Med bravur. Avsaknad av majoritet ställer till det!  Under anföranden är det knäpptyst som på en domedagspredikan. Noll glädje och generositet. Inte ens fel att två träter. Men chefen sätter ändå agendan för stämningen. Så är det över allt.
Vad att göra? Kalla in Dr Phil. Han ställer första frågan. Vill ni ha det på detta sättet? Nej, svararar alla inblandade. Jo, säger Dr Phil. Ni vill ju ha det så! Hur skulle det annars kunna bli så!

Gick hem i regn med "Beatalesmunderingen" på från begravningen.

En dag där alla stämningslägen infunnit sig. Nya möten i morgon.

Läser att Vipers storsatsar. Hoppas ekonomin tillåter det.

Bo Frank
Växjö 20150617