onsdag 4 mars 2015

Veckan nästan slut innan den börjat...diverse kommentarer

Söndag, jobbade på dagen. Mamma på middag. Måndag. Inre slit i kommunhuset. På beredningsmöte på flyget. Kan hända en del. Tittade till vårt moderat gruppmöte och vände i dörren. Var med en stund i stället på mp:s gruppmöte. Trevliga människor och bra stämning. Tisdagen. AU. Och kommunstyrelsen. Vi har varit så jäkla proffsiga på at hantera anställningen av ny kommunchef. Föredöme i Sverige som inger respekt. Man vet att man kan söka toppjobb i Växjö utan att det läcker. Ännu en stark Monica i kommunalrådskorridoren. Monica Skagne brinner för uppgiften. Och vi måste ge henne manöverutrymme. Och även jag måste lägga lite band på mig.
Middag för goda vänner på kvällen.
Idag möte på Almi. Tåget upp till Stockholm. Skall gå på avslutningsmiddag ikväll på Van der Nootska palatset. Den gamla alliansen i SKL. Ny mandatperiod börjar efter kongressen i Mars. Vad jag förstår får jag behålla mitt uppdrag i Samhällsbyggnadsberedningen.
Beredningsmöte i morgon. Har fått mycket input kring att par ärenden av geniala tjänstemän på hemmaplan. Dessa månadsmöten är min fortbildning. Jag får en enorm kunskap om nästan allt som är på g i det offentliga Sverige. På alla s k politikområden.

Flyger i morgon kväll direkt ner till Bryssel för att sammanstråla med Åsa Karlsson Björkmarker. Skall på samma styrelsemöte på fredag fm. Bra att Åsa är borta från Växjö lite. Förhindrar en del kostnadskrävande utspel som saknar täckning i budgeten.

Många trevliga människor på tåget. Träffade Åsa Romson o hennes stab. Och hälsade dem välkomna till Växjö om två veckor.

Skäms dock varje gång jag går över den sunkiga gamla järnvägsbron i Växjö. Ner till plattformarna. Spyor, cigarettfimpar, ölburkar, skräp, vattenpölar. Det ser för jäkligt ut. Som i ett u-land. Och nu går tiggarna t  o m omkring på plattformarna. Folk som stiger av måste undra i vilken världsdel man hamnat. T-bana till Söder. Incheckning. Besvara mejl. Fixa och dona.

Stockholmare har en högre servicenivå än i Växjö. Artiga och trevliga. Hyfs. Gammalt fint ord.
Träffade en man idag som frågade hur jag kunde vara så taggad för mina uppdrag.

En stor del av motivationen är att många medborgare ofta ge mig uppskattning. Jag gillar våra medborgare.

Min nacke bättre. Är det för att jag snart kommer till ortopeden eller har det med ingefäran i juicen. Vi kör hemkört på morötter, blodgrape och ingefära.


Bo Frank
Växjö 20150204

Bo Frank